Top 3 cele mai periculoase alimente pentru sănătate

Și asta fiindcă afectează în mod major sistemul cardio-vascular, afecțiunile legate de acesta fiind principala cauză de deces la nivel mondial, mai ales în țările civilizate. De ce? Pentru că sedentarismul și dieta proastă sunt cei mai importanți factori care le cauzează iar civilizația, oricât ar părea de paradoxal, a venit cu activități tot mai leneșe și mâncare tot mai proastă pentru că ne-am îndepărtat de mâncat simplu și de alimentele de bază pe care ni le-a dat Dumnezeu.

sursa: squarespace.com

Așa se explică faptul că auzim tot mai des de oameni tineri care au suferit infarct sau preinfarct iar, mai ales în cazul bărbaților tineri, acestea sunt fatale.

Deci, pentru a-ți menține sănătatea inimii și a vaselor de sânge, e important să ai grijă la ce mănânci și să faci mișcare. Iar unele alimente sunt adevărate otrăvuri pentru sistemul cardio-vascular. Iată un top 3:

1. Alimentele grase prăjite

De asta este atât de nocivă mâncarea de tip fast food: pentru că implică multă carne de proastă calitate, adică grăsimi nesănătoase, prăjire, adică încărcarea și a alimentelor altfel inofensive, gen cartofi, cu grăsimi nesănătoase, dar și carbohidrați rafinați și sosuri pline de grăsimi nesănătoase, gen ketchup și toată gama de sosuri la cutie sau borcan, care însoțesc mereu mâncarea de la fast food. Toate ridică la cer nivelul colesterolului rău.

2. Produsele de patiserie și cofetărie

Sunt pline de zahăr rafinat, grăsimi nesănătoase și făină albă, cu încărcătură glicemică uriașă. Dacă vorbiți și cu medicii, veți vedea că vă spun același lucru: sunt adevărate otrăvuri pentru inimă și vasele de sânge.

3. Sucurile carbogazoase

Pline de zahăr rafinat, ridică nivelul de zahăr din sânge care pune presiune pe pereții venelor și arterelor, crescând riscul de boli cardio-vasculare.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.