Pentru că au proprietatea de a favoriza arderea grăsimilor. Nu, eliminarea grăsimilor din alimentație nu este soluția pentru a nu te îngrășa sau pentru a slăbi. O dietă fără grăsimi vă va afecta organismul și, în primul rând, activitatea cerebrală. Ideea, însă, este să le mâncați pe cele sănătoase nu pe cele proaste care se vor traduce în celulită, abdomen pufos și creșterea colesterolului rău. Pentru cine vrea să aprofundeze, am explicat AICI întreg mecanismul, ce efecte negative are eliminarea grăsimilor din dietă și care sunt cele bune și cele proaste.
Top 15 alimente care ard grăsimi
1. Ardei iuți
Bombe de antioxidanți, reduc celulita și ajută la intensificarea arderilor metabolice.
2. Carnea de curcan
Slabă și fără colesterol, ajută la intensificarea proceselor metabolice și creșterea masei musculare. Iar masa musculară arde mai multe calorii, pe lângă faptul că este cea care dă aspectul de tonifiat.
3. Cartofii
Consumați corect, adică fierți sau copți și apoi răciți, în combinație doar cu legume, sunt excelenți în cura de slăbire. Prin trecerea prin acest tratament termic apoi răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară. Adică reglează digestia.
4. Ceaiul verde
Și el bombă de antioxidanți, este excelent pentru stimularea metabolismului.
5. Cerealele integrale
Sunt sursă nemaipomenită de fibre, esențiale pentru reglarea proceselor digestive.
6. Fructele roșii
Sunt foarte sățioase și ajută în lupta cu poftele alimentare, mai ales pentru că sunt foarte bogate în nutrienți și antioxidanți.
7. Grepfrut
Reglează nivelul de zahăr din sânge, cel de insulină dar și procesele metabolice.
8. Leguminoasele și legumele
De asemenea bune pentru creșterea masei musculare, arderea grăsimilor și reglarea digestiei, fiind surse excelente de fibre.
9. Ouăle
Ajută ca creșterea masei musculare și arderea grăsimilor.
10. Peștele oceanic (ton, somon etc)
Bogat în acizi grași esențiali Omega 3 și 6, ajută la arderea grăsimilor, induce rapid senzația de sațietate și dă un impuls metabolismului leneș.
11. Spanac și alte frunze verzi
Au conținut caloric redus dar foarte mare de nutrienți, mulți esențiali pentru creșterea masei musculare.
12. Toată gama de nuci
Conțin grăsimi sănătoase, ajută la creșterea masei musculare și taie apetitul.
13. Uleiul de măsline extravirgin, de soia sau canola
De asemenea, bogate în grăsimi sănătoase care ajută la reglarea colesterolului și pe care organismul nu le folosește pentru depozitele subcutanate inestetice, induc rapid senzația de sațietate.
14. Untul de arahide
Crește nivelul de testosteron, ceea ce nu înseamnă că o să vă crească barbă ci că veți arde mai bine grăsimile, se reduce celulita și ajută la creșterea masei musculare.
15. Urda
Cu un conținut redus de grăsime dar foarte mare de aminoacizi, ajută la creșterea masei musculare și la intensificarea metabolismului leneș.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.