Elementul-cheie pentru a ține post sănătos și fără să te îngrași

Așa cum am mai spus, cheia unei siluete frumoase dar și a unui organism sănătos este o dietă echilibrată. Adică să conțină toate elementele: glucide, carbohidrați, proteine. Iar despre proteine, în special, v-am spus că sunt aliați de nădejde atât în cura de slăbire, pentru sculptarea unui corp frumos, prin mișcare, dar mai ales pentru creșterea masei musculare și refacerea fibrei mușchilor, așadar sunt esențiale.

sursa: cdn.inquisitr.com

În general, lumea când aude cuvântul proteine se gândește la carne. Ceea ce este perfect adevărat. Și fac parte dintre persoanele care sunt total împotriva eliminării cărnii din alimentație. Există elemente importante pe care nu le poți lua de nicăieri din altă parte. Cum ar fi colagenul, vital pentru sănătatea articulațiilor, de exemplu.

Ce faci, însă, în timpul postului? Multe persoane chiar ajung să se îngrașe când țin post fiindcă alimentația ajunge să abunde în grăsimi și, mai ales, carbohidrați. Soluția este să ai grijă să iei proteinele din surse non-animale. Iată o listă:

  1. Ovăz
  2. Toată gama de nuci și unturi preparate din ele
  3. Semințe și uleiurile din acestea
  4. Fasole
  5. Conopidă
  6. Broccoli
  7. Spanac

Pentru cei care țin o formă mai ușoară de post, adică doar fără carne, mai există și următoarele variante:

  1. Ouă
  2. Urdă
  3. Iaurt grecesc

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.