Ce am mâncat ieri. Încă un exemplu de meniu complet pentru o zi

Așa cum recomand și în articolele mele, eu mănânc puțin și des, lucru care mă ajută nici să nu mă concentrez la cantități. Dimineața, când mă trezesc, beau mai întâi o cană cu apă și mănânc abia după minimum o jumătate de oră. La micul dejun, mănânc de obicei cel mai mult, trezindu-mă flămândă. Apoi, mâncând cam la 2-3 ore distanță, nu mi se întâmplă niciodată să ajung disperată de foame, așa că nici nu e nevoie să mă concentrez la cantități, mai ales că fac și destul de multă mișcare. De aceea vă spun doar CE am mâncat, nu și CÂT. :))

Nu respect neapărat ordinea clasică a meselor ci adaptez în funcție de chef și de program. Dar nu mă abat niciodată de la tabelul combinațiilor alimentare, îl găsiți AICI. Asta este cheia! Acum, de exemplu, sunt într-o perioadă în care vreau să mănânc mai multe proteine. Dar asta nu înseamnă că renunț la carbohidrați sau grăsimi. Cam atât despre regulile generale. Iată ce am mâncat ieri, cu nota că, în general, fructele nu sunt recomandate seara, dar eu mă culc foarte târziu deci îmi permit din când în când. 🙂

Dimineața

Ouă fierte, cu muștar

Gustare 1

Banane cu unt de arahide.

Prânz

Iaurt cu musli, ananas și goji și o prăjitură raw-vegană.

Cină

Brânză după rețeta grecească “grilled feta”, doar că eu am folosit brânză de capră și oaie, roșii, ardei gras, ardei uite, parf de chilli, oregano.

Gustare 2

Struguri

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.