Exerciții fără mișcare. Cum se execută și de ce trebuie neapărat să le încerci. Plus exemple

Se numesc izometrice și presupun menținerea unei poziții, a unei stări de încordare, mai mult timp. Sunt foarte eficiente mai ales dacă le folosiți în completarea antrenamentelor cu mișcare. Eu le fac împreună cu cele funcționale cu propria greutate, chiar și la finalul antrenamentelor de MMA.

 

Cu cât rezistența va crește și mușchii vor fi mai puternici, cu atât veți putea menține pozițiile mai mult timp. Este foarte important, însă, să le faceți corect și să țineți încordați cât mai mulți mușchi. Vă vor ajuta inclusiv la corectarea problemelor de postură.

Iată și 3 exemple extrem de eficiente

Dacă nu aveți antrenament, începeți prin a menține pozițiile câte 30 de secunde, cu 15 secunde pauză și creșteți treptat. Încercați și varianta 50 de secunde cu 10 pauză.

1. Scaun la perete

Sprijiniți-vă de perete în poziția care imită statul pe scaun. Acest exercițiu lucrează foarte bine trenul inferior dar și abdomenul. Ca în cazul oricărui antrenament, trebuie să încordați toți mușchii pe care îi puteți încorda. Oricum, izometricele vă țin în tensiune și dacă nu vreți. 🙂

2. Flotare cu sprijin pe antebrațe

Întindeți-vă pe jos, cu picioarele ușor depărtate și ridicați-vă pe vârfuri, ca atunci când faceți flotări, dar vă sprijiniți pe antebrațe. Exercițiul este extraordinar pentru picioare, fese, mușchii spatelui, abdomen dar și pentru cei ai brațelor. Ce vă puteți dori mai mult în doar câteva secunde? 🙂 Îl puteți face și în timp ce vă uitați la TV. Foarte important pentru o poziție corectă: încordați bine abdomenul și picioarele, trăgându-le sub voi și sugând burta, cum se spune popular. Astfel, evitați să curbați spatele prea tare și să riscați să vă accidentați.

3. Sprijin în brațe, la marginea patului

Asezați-vă în fund, pe jos, sprijiniți de marginea patului, canapelei etc. Puneți mâinile pe pat/canapea și ridicați-vă în mâini, îndreptând corpul, în timp ce ridicați fundul. Atenție să stați întinși cât mai drept, tălpile și ele să fie pe podea. Ca-n poza de mai jos. Și mențineți poziția.

Eeeee, exercițiul ăsta chiar vă lucrează toți mușchii, chiar și pe cei de care nu erați conștienți că-i aveți. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.