6 ponturi pentru cei care nu pot ține cură de slăbire

Treaba asta cu slăbitul nu este chiar simplă, știu. Nici aia cu schimbatul stilului de viață, chiar dacă vorbesc zilnic despre ea. Cred însă că există o speranță pentru toată lumea și că fiecare trebuie luat în ritmul lui. Cel mai important lucru, însă, e să-ți dorești să slăbești.

sursa: pinterest.com

Cel mai important este să înțelegi că înfometarea nu este deloc o soluție bună, chiar dacă funcționează pe termen scurt. Efectele pe termen lung, însă, nu merită silueta de moment fiindcă o veți pierde repede, cu urmări grele asupra sănătății și încetinirea metabolismului. Puteți începe, însă, prin pași mici. Iată 6 ponturi foarte eficiente:

1. Bea apă des

Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori o vezi. Vei realiza că te va face să mănânci mai puțin. Și, foarte important, când ți se face foame, mai întâi bea apă și apoi așteaptă. Dacă după jumătate de oră îți mai este foame atunci mănâncă. Dar e foarte probabil să-ți fi fost, de fapt, sete. Este o confuzie mai frecventă decât credeți.

2. Obișnuiește-te să iei micul dejun și mănâncă foarte bine dimineața

Cu alte cuvinte, fă-ți toate poftele. Mănâncă pizza, înghețată, tort, orice vrei și poți. Dacă te îndopi cu bombe calorice, fă-o la începutul zilei ca să ai timp să consumi cât mai mult din ele.

3. Încearcă să mănânci ceva la fiecare 2-3 ore

O mică gustare, nimic pretențios: un măr, câteva alune, vreo 5-6 adică, o banană. Așa n-ai să te mai îndopi când te așezi la masă.

4. Mănâncă încet și pune-ți puțin în farfurie

Și asta te va ajuta să mănânci mai puțin. Există un anumit timp până când senzația de sațietate ajunge la creier. În plus, exista tendința inconștientă de a termina tot din farfurie. Mai bine pune-ți mai puțin. Poți oricând să-ți mai pui o porție în cazul în care îți mai este foame.

5. La cină, doar proteine și legume

Fă-ți o regulă pentru ultima masă din zi: doar proteine, de preferat carne slabă, lângă care să pui niște legume, eventual și o salată. Simplu, fără sosuri. Îți va ajuta metabolismul.

6. Mănâncă desertul separat

Indicat este să mănânci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Fă din desert una dintre aceste mese și mănâncă-l la distanță de 2 ore de orice altă masă. Te va ajuta, crede-mă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.