5 minciuni despre slăbit

Trăim în epoca fast food. Și când spun asta, nu mă refer doar la popularitatea atinsă de restaurantele de gen. Omul secolului nostru vrea miracole, soluții instant. Au succes enorm mâncarea fast food, cafeaua instant, adică ness și orice articol care oferă soluții cu efect practic până să-l termini de citit.

Dacă Iisus a mers pe apă, a transformat apa în vin și pâinea în pește ba chiar l-a înviat pe David și tot l-au crucificat, necrezând că e fiul lui Dumnezeu, în ziua de astăzi miracolele sunt vândute la fiecare colț și au valoarea unui gablonț, și ăla prost făcut.

sursa: www.theguardian.com

Și am încercat să fac un top al minciunilor sfruntate legate de slăbit și alimentație în care să nu credeți niciodată, nici o dată, nici măcar o singură dată. Mai ales că unele au urmări grave asupra sănătății și vieții voastre.

1. Curele de slăbire miracol

Totul în viață are o logică. Miracolul nu. Tocmai de asta s-a și inventat un cuvânt special pentru el. Altfel era normalitate iar normalitatea nu e cu nimic specială. Sună deja a teorie a bățului de chibrit dar, uneori, chiar trebuie să o mai facem și pe asta din când în când.

Așadar, dacă nu te-ai îngrășat într-o săptămână, o zi, o oră, bunul-simț îți spune că n-ar trebui să te aștepți să dai jos kg respective în acest interval. Mai ales dacă nu depui niciun efort în sensul ăsta. Și, la fel ca orice altă greșeală din viață, durează mult mai puțin s-o faci decât să o repari.

Orice rețetă-minune să fii sigur(ă) că vine și cu un cost. Sau, în cel mai bun caz, este doar o păcăleală și rămâi cum erai. Prea rar, însă, în viața asta, prostia rămâne neplătită. Ăsta, în sine, este tot un miracol. Când vorbim despre slăbit, costul plătit este sănătatea ta. Cu alte cuvinte, riști să plătești o viață.

Așa cum am mai spus de un milion de ori, orice cură de slăbire trebuie să fie completă și echilibrată. Altfel, face mai mult rău decât bine. Iar ăsta este un criteriu suficient pentru a fi sigur că, atunci când alegi să încerci o cură de slăbire, măcar nu-ți afectezi iremediabil organismul.

2. Prafurile de slăbit miracol

Tot ce am scris la punctul anterior se aplică și aici. Sfatul meu este să lăsați prostiile. Curățați-vă alimentația și apucați-vă de mișcare. Știu, lucrurile temeinice și corecte nu sunt niciodată ușoare. Sunt, însă, cele care, pe termen lung, îți vor face bine.

3. Cremele sau tratamentele miracol anticelulitice

Stând pe fund și mâncând fast food nimeni nu scapă de celulită. Mai ales după 30 de ani. Dar absolut nimeni. Doar cu photoshop dar pe ăla nu-l poți lua cu tine la plajă sau în dormitor.

Desigur că ele te pot ajuta, dar trebuie și să ai grijă la ce mănânci, să te hidratezi cum trebuie și să-ți miști fundul. Altfel vei ajunge să-l târâi pe asfalt. Folosesc vorbe dure sperând că ele vor avea efectul de șoc. 🙂 Găsiți toate soluțiile corecte și durabile împotriva celulitei AICI.

4. Exercițiile-minune

Desigur că există exerciții mai eficiente decât altele dar să fii sigur: rezultatele sunt direct proporționale cu cantitatea de transpirație. Așadar, dacă nu ești dispus(ă) să lucrezi susținut până leșini, așteaptă-te la rezultate după un timp mai îndelungat.

5. Aparatele care fac mușchi în timp ce stai

Este noua isterie. Și, în general, vezi numai persoane hai să le spunem grăsuțe care le încearcă. Desigur că nu vezi niciodată vreo evoluție, nu la cineva pe care să-l fi cunoscut în carne și oase, dar omul are trișarea în gene.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.