Ce să nu mănânci când ți se face foame seara dacă nu vrei să te îngrași

Ultima masă din zi este și cea care are cea mai mare influență asupra siluetei pentru că urmează perioada fără activitate și de odihnă deci nu ai pe ce să consumi energia. Am mai spus că ultima masă din zi ar trebui să fie cam cu 4 ore înainte de culcare, pentru a avea timp organismul să o digere. De asemenea, am mai zis și cu alte ocazii că seara este momentul pentru proteine și vitamine. Trebuie evitate cele cu eliberare mare de energie și cele care îngreunează digestia. Asta ca notă generală. Iată și o listă cu 5 exemple:

sursa: cdn.inquisitr.com

1. Carbohidrați

Făinoase, dulciuri, amidonoase fiindcă sunt surse de energie mare, aproape instantanee și care se consumă repede. Momentul pentru a consuma carbohidrați este prima parte a zilei sau înainte de o activitate fizică intensă. Altfel, organismul va folosi acea energie pentru a-și face depozite. Depozite de grăsime, desigur.

2. Fructe

Am mai spus de multe ori că regula pentru fructe este să fie mâncate ca masă separată, la distanță de 2 ore față de oricare alta și în prima parte a zilei, pentru că digestia lor este lentă. De asemenea, sunt surse de fructoză, adică zahăr.

3. Prăjeli

Eu recomand evitarea lor în general din alimentație dar, dacă nu puteți renunța total la ele, în niciun caz momentul lor nu este seara. Prăjelile se traduc prin aport mare de grăsimi și în niciun caz nu trebuie consumate atunci când digestia este încetinită.

4. Carne roșie

Pentru că se digeră foarte greu: 4 până la 6 ore pentru a fi digerată complet.

5. Cafea și alte alimente care conțin cofeină

Pentru că te energizează și nu vei mai avea un somn liniștit, asta presupunând că vei mai putea dormi. Iar odihna este esențială pentru organism, fiind perioada sa de refacere, dar și pentru arderea grăsimilor.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.