Top 8 alimente pe care să le eviți când vrei să slăbești

Treaba asta cu slăbitul nu e ușoară dar nici chirurgie pe creier nu este. În principiu, simplitatea și un program regulat de mese este suficient pentru oricine pentru a ajunge la o greutate ideală și a o menține.

sursa: pinterest.com

Cât timp mâncați alimente cât mai apropiate de ce ne-a lăsat natura, le evitați pe cele foarte procesate și mesele prea încărcate, cu mai multe feluri de mâncare și multe combinații alimentare, nu veți avea probleme să scăpați de kilogramele în plus. Primul pas pe care trebuie să-l faceți, însă, dacă vreți să slăbiți, este să nu vă mai atingeți de următoarele alimente:

1. Sucurile din fructe

Știu că vine ca o surpriză pentru mulți, dar chiar nu sunt recomandate în cura de slăbire deoarece conțin multe glucide, fructele având fructoză, pierzând însă, în timpul stoarcerii, fibrele din fructe care fac atât de bine digestiei și slăbitului. Mai bine mâncați fructele ca atare. În primul rând că veți consuma mai puține, deci mai puțină fructoză, apoi veți beneficia și de fibre. Trebuie, însă, mâncate ca masă separată, nu împreună cu alte alimente, și în prima parte a zilei.

2. Dulciurile pline de zahăr

Precum bomboane, înghețată, patiserie și tot felul de biscuiței și prăjiturele. Partea bună e că, dacă vreți să vă îndulciți, puteți alege un fruct sau un preparat raw-vegan, pentru care nu se folosește zahăr sau alți îndulcitori artificiali ci curmale, miere sau steviozidă.

3. Cocktail-urile din cafea

Cum ar fi toată gama de capuccino, frapuccino șamd. În primul rând că sunt bombe calorice. Apoi, combinarea cafelei cu lapte este o idee foarte proastă fiindcă încetinește digestia.

4. Cartofii prăjiți și chipsurile

Nici punctul ăsta nu cred că produce mari surprize. Sunt bombe calorice și, în plus, chipsurile mai vin și cu așa-numitele calorii goale, adică multe calorii și nutrienți deloc. Pentru consumarea lor, însă, organismul are nevoie de vitamine și minerale pe care le va consuma din ce are producând dezechilibre majore în organism și revenirea rapidă a senzației de foame.

5. Sucurile îndulcite

Fiindcă au conținut uriaș de zahăr dar să știți că și cele cu îndulcitori artificiali sunt la fel de proaste, chiar dacă pe ele scrie că au zero calorii. Am explicat mecanismul AICI și am dat și înlocuitorii sănătoși și dietetici pentru zahăr.

6. Pizza

Nici nu știu de unde să încep să vă explic de ce nu trebuie să vă atingeți de așa ceva când vreți să slăbiți. Are multe ingrediente care fiecare în parte îngrașă, de la blatul făcut din făină albă până la mozzarella și Dumnezeu știe ce altceva, în funcție de varianta aleasă. Peste toate, combinarea tuturor acestor ingrediente îngreunează digestia lor, rezultatul final fiind un coșmar pentru organism.

7. Pâinea albă

Și orice alt produs din făină albă fiindcă aceasta are încărcătură glicemică foarte mare. Pe de altă parte, e indicat să mâncați produse din făină integrală sau hrișcă, fiind surse importante de fibre, ideale pentru reglarea digestiei.

8. Alcool

Are încărcătură glicemică uriașă și, în același timp, este sursă de calorii goale, despre care am explicat mai sus în ce fel sunt nocive. În special tăria deschide apetitul.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.