Provocare: fund mai bombat și tonifiat în doar 30 de zile

Pentru că a avut mare succes, continuăm seria provocărilor, după alergat și abdomen, cu un program pentru fund fiindcă este primul afectat de gravitație, adică de trecerea timpului, și de celulită și, din păcate, mușchii fesieri, deși foarte mari, sunt destul de leneși și nu se antrenează decât în anumite tipuri de mișcare. De exemplu, în timpul mersului, nu-i folosim aproape deloc. Ei sunt antrenați doar de mișcări precum ridicatul de pe scaun, urcatul scărilor și altele asemănătoare.

sursa: facebook.com

Un exercițiu foarte eficient pentru fesieri este genuflexiunea. Adică exact ca-n poza de mai sus. Trebuie însă executată corect.

Adică trebui să vă lăsați cât mai jos puteți, nu trebuie să vă aplecați în față prea mult, ideea este să țineți spatele cât mai drept. Pentru asta, trebuie să vă lăsați sprijinul spre călcâie iar vârfurile degetelor să bată în partea de sus a încălțărilor. Când vă ridicați, trebuie să simțiți mușchii fesieri că lucrează, nu doar pe cei de la picioare. O soluție foarte bună este să țineți deasupra capului, în mâini, un băț, coadă de mătură sau altceva asemănător. Vă va forța să vă mențineți postura și spatele drept.

Și vă propun o provocare de 30 de zile. Un program. Începem cu mai puține repetări, de acomodare, și, în fiecare zi, vom crește treptat numărul. Dacă obosiți, luați pauze scurte, plimbați-vă în timp ce scuturați picioarele și reluați când simțiți că durerea a dispărut. Nu vă vede nimeni deci nu e o rușine să vă opriți. Veți deveni mai puternici(e) și le veți putea face și fără pauză. Garantez.

De asemenea, foarte important: nu întrerupeți programul dacă ați făcut febră musculară. Aveți încredere când vă spun că va fi mai ușor de suportat și va trece mai repede dacă veți continua să vă mișcați. Dacă totuși ați abandonat, nu vă lăsați. Reluați-l când vă simțiți în stare. Important este să ajungeți mereu un pas mai departe.

Ideal ar fi să faceți și câteva minute de încălzire înainte. Puteți încerca exercițiile din clipul de mai jos.

Și acum programul de 30 de zile:

Ziua 1 – 50 de repetări

Ziua 2 – 55

Ziua 3 – 60

Ziua 4 – Pauză

Ziua 5 – 70

Ziua 6 – 75

Ziua 7 – 80

Ziua 8 – Pauză

Ziua 9 – 100

Ziua 10 – 105

Ziua 11 – 110

Ziua 12 – Pauză

Ziua 13 – 130

Ziua 14 – 135

Ziua 15 – 140

Ziua 16 – Pauză

Ziua 17 – 150

Ziua 18 – 155

Ziua 19 – 160

Ziua 20 – Pauză

Ziua 21 – 180

Ziua 22 – 185

Ziua 23 – 190

Ziua 24 – Pauză

Ziua 25 – 220

Ziua 26 – 225

Ziua 27 – 230

Ziua 28 – Pauză

Ziua 29 – 240

Ziua 30 – 250

Dacă sunteți mai avansați(te) și vi se pare prea ușor sau l-ați mai făcut, încercați să adăugați greutăți, adică să le faceți cu kettlebell.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.