Mic sau mare, în formă de inimă sau mai pătrat, indiferent cum ne-a înzestrat Dumnezeu, fundul este un atribut al frumuseții unei femei. Și dacă în legătură cu forma și mărimea de la natură nu putem fi învinuite, nimic nu este mai urât decât un fund flasc și plin de celulită când suntem în costum de baie sau într-o rochie mulată. Iar dacă doar stăm pe el este vina noastră dacă ajunge așa.
Știu, aspectul fizic este o chestie de superficialitate, contează ce ai în suflet și în cap. Nu spune însă nimeni că un om bun și deștept nu poate fi și frumos sau viceversa. Să ai grijă de tine mi se pare o chestie de autorespect. Iar dacă vrei să porți rochii subțiri și mulate devine o chestie de respect și față de ceilalți. Desigur că ne putem acoperi. Sau putem face mișcare, nu doar pentru a avea un fund frumos ci, în primul rând, pentru că sportul este sănătate curată.
Fundul este primul afectat de gravitație și de schimbările care apar natural odată cu vârsta. Desigur că există femei mai norocoase prin înzestrarea genetică și altele cu mai puțin noroc. Chiar dacă faci parte din prima categorie nu trebuie să uiți că timpul nu stă în loc pentru niciunul dintre noi și că e mai ușor să întreții ce ai decât să repari mai târziu. Așadar, pentru cele care vor să se mențină sau să scape de celulită și să se tonifieze am conceput următorul program.
4 pași pentru un fund frumos și tonifiat
1. Ai grijă ce și cum mănânci
Din păcate, chiar și femeile slabe și care n-au celulită vizibilă pe picioare au gropițe pe fund, măcar când îl încordează. Și cum nu prea poți să mergi cu fundul complet relaxat, la plajă nu ai cum să ascunzi asta. Deci fie alegi să faci plajă în pantaloni scurți, fie iei măsuri.
Iar pentru asta, în primul rând, trebuie să ai grijă la alimentație. Începe cu pași mici. Așa se fac toată schimbările importante. Încearcă să consumi mai puțin zahăr rafinat ba chiar să-l înlocuiești cu variantele sănătoase. Toate amănuntele, în articolul pe care-l poți citi AICI.
Elimină prăjelile, mâncarea de tip fast food și carbohidrații proști. Adică înlocuiește pâinea și pastele cu variantele integrale. Serios că nu e chiar un efort gigantic. Regulile de nutriție pe care le aplic eu și lista mea de alimente o găsești AICI iar tabelul combinațiilor alimentare bune și greșite AICI.
2. Fără mișcare nu se poate
În primul rând, dacă ai prea multe kg, trebuie să slăbești. Poți face asta alergând, sărind coarda, urcând scările în ritm alert sau cu exerciții de genul din clipul de mai jos:
Apoi, trebuie să știi că fesierii sunt unii dintre cei mai leneși mușchi ai corpului. Așa se face că fundul este cel mai afectat de gravitație, adică de trecerea timpului. Ei trebuie antrenați constant și trebuie păcăliți. Adică să nu le dai aceleași exerciții de fiecare dată sau măcar nu în aceeași ordine.
Pentru persoanele cu fund plat, există antrenamente care pot rezolva cu succes această problemă. Secretul, însă, este consecvența. Cum timpul nu se oprește din curs, așa nici noi nu trebuie să ne oprim din a lupta cu el, adică să facem antrenamente. Nu dacă vrem să arătăm bine cât mai mult timp.
Am, pe canalul meu de YouTube, mai multe exemple de antrenament pentru fund. Pentru început puteți să-l alternați pe acesta
cu acesta
apoi să combinați exercițiile în diverse feluri.
3. Fă mișcare și pe lângă antrenamente
Statul în fund nu face altceva decât să agraveze situația. Și da, asta include și statul la volan. Nu spun să renunți de tot la mașină dar, de câte ori nu te grăbești undeva, mergi pe jos. Fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar tot îi mai dezmorțește. Și, dacă mai faci și efortul să mergi în ritm alert, deja am avansat. 🙂
Alege, de exemplu, să nu mai mergi la supermarket să cumperi tot ce-ți trebuie pentru mai multe zile sau chiar pentru toată săptămâna și du-te la un magazin din zona ta de fiecare dată când ai nevoie de ceva. Mai iei aer și mersul pe jos, vorba bătrânilor, deci înțelepților, face piciorul frumos. Și mai ajută și fundul.
4. Bea multă apă
De fapt, cu asta ar fi trebuit să încep. Da, apare ȘI în acest articol pentru că da, este atât de importantă.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.