3 ponturi pentru a obține abdomen plat mai repede

Toată lumea admiră o persoană cu abdomen plat și, eventual, cu celebrele pătrățele. Și mai toți și-ar dori așa ceva. Desigur, când vezi o astfel de persoană te gândești că face o grămadă de sacrificii ca să arate așa și, de cele mai multe ori, așa și este. Spun de cele mai multe ori fiindcă nu vreau să exclud accidente genetice pe care nu le-am întâlnit eu încă. :))

Pe de o parte, se întâmplă să fii atent(ă) la ce mănânci, să faci și exerciții, eventual până la epuizare, și să nu arăți așa cum ți-ai dori sau grăsimea de pe burtică să nu cedeze cât de repede ai vrea. Există câteva secrete sau, mai degrabă ponturi, care să te ajute. Am conceput și varianta pentru cei care nu și-au găsit încă determinarea să se apuce de antrenamente regulate. 🙂

1. Mișcă-te mai repede

Atunci când faci abdomene grăbește ritmul cât poți de mult. Vei angaja în mișcare mai mulți mușchi iar aceștia vor lucra mai intens. Deci și rezultatele vor apărea mai curând.

Dacă antrenamentele nu fac parte din rutina zilnică, concentrează-te puțin la toate mișcarile pe care le faci oricum în timpul unei zile și, în timpul lor, încordează mușchii, cei abdominali în cazul de față. Plus încearcă să faci mai rapid orice mișcare, de la dat cu mătura până la schimbatul lenjeriei. Absolut orice fel de mișcare poate fi transformat într-un antrenament.

2. Mergi drept

Menținerea unei posturi ferme nu doar că te va face să arăți mai elegant(ă) dar te va forța să angajezi mușchii abdominali și nu numai, mai pe tot parcursul zilei. N-ai să crezi dar mușchii au și ei memorie. Cu cât vei reuși să-i ții fermi și în alertă pe tot parcursul zilei, cu atât mai mult ei se vor menține fermi și în perioadele de relaxare.

3. Mănâncă după antrenament sau o sesiune de mișcare solicitantă

Acest pont funcționează din mai multe puncte de vedere. În primul rând, după ce ai făcut mișcare, ești însetat(ă) și, din start, stomacul tău nu va mai fi la fel de gol deci vei mânca mai puțin. În al doilea rând, mișcarea mai intensă decât de obicei, fie că vorbim despre antrenament, o plimbare mai lungă în ritm alert sau curățenie mai amplă prin casă, stimulează metabolismul. Deci avantajul va fi că masa pe care o mănânci va intra în digestie fix atunci când ți se intensifică arderile deci vei depune mai puțin.

Pentru cei care fac antrenamente, pun și câteva exerciții excelente pentru abdomen. Pe de altă parte, poate mai conving pe cineva să se apuce de făcut mișcare acasă. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.