Program eficient în 4 pași pentru subțierea taliei

Talia este cea mai importantă în aspectul unei femei. Cel puțin așa cred eu. O talie subțire arată nu doar fabulos în orice rochie dar îți va face și sânii să pară mai mari și fundul mai proeminent. Deci toate lucrurile care le plac bărbaților la femei. 🙂

Și trebuie lucrat pentru două scopuri: pe de o parte tonifierea mușchilor abdominali și subțierea taliei, pe de altă parte.

Menționez încă de la început: rezultatele, în cazul abdomenului, țin foarte mult și de dietă. Foarte mult. Dar nu voi dezvolta acum această parte. Am făcut-o în alte articole. Unul dintre ele îl găsiți AICI. Astăzi este numai despre exerciții. Așadar

Program în 4 pași pentru talie-abdomen

1. Cardio

Adică să ardem grăsimile și să ne încălzim mușchii, ceea ce e foarte important. În plus, ne mai și stimulăm metabolismul. Adică vom putea mânca mai mult fără să ne îngrășăm. Bine sau ce?! 🙂

2. Tonifiere abdomen

Trecem apoi la lucrarea mușchilor abdominali. Lucrăm cel puțin 5 minute. Eu vă recomand, însă, 20. Adică mai multe serii.

3. Subțierea taliei

Apoi trecem la chestii de finețe. 🙂

4. Creșterea rezistenței

Este foarte important să câștigăm forță și să ne întărim mușchii. Și aici avem un singur exercițiu din seria celor izometrice, adică nu trebuie decât să stați în poziția din poza de mai jos.

Foarte important: întăriți toți mușchii, în special pe cei abdominali. Atenție să nu curbați spatele. Ideea e să stați cât mai drepți/drepte. Pentru asta, sugeți burta, cum se spune în popor. Astfel, spatele se va îndrepta iar, pentru corectarea poziției, încordați mușchii fesieri. Veți obține poziția corectă pe care o mențineți de la 30 de secunde până la 1 minut, dacă reușiți. Începeți cu 30 de secunde și creșteți progresiv.

Puteți, între serii, să beți apă. Dar, cu cât faceți pauze mai scurte și programul e mai cursiv, cu atât mai bine. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.