Formula cinei perfecte: gustoasă, sățioasă, sanatoasă și te ajută să slăbești fără efort

Dintre toate mesele din zi, cel mai important pentru siluetă este să fii atent(ă) la ce mănânci seara iar asta pentru că urmează perioada de relaxare și somnul, deci nu activitate care să consume caloriile pe care le primește organismul, plus că e important să ai o digestie ușoară pe timpul nopții.

sursa: www.pinterest.com

Iarăși, foarte important este ca ultima masă, cina de regulă, dacă nu cumva inversați ordinea și e doar o gustare, să fie servită cam cu 3-4 ore înainte de culcare. Așadar

Cum trebuie să arate cina

Ideal este să evitați carbohidrații proveniți din făinoase, chiar dacă sunt din făină integrală. Carbohidrații sunt sursă de energie mare, aproape instantanee dar care se și duce rapid așa că e bine să fie consumați în prima parte a zilei sau înainte de activitate fizică intensă.

Evitați grăsimile dar și fructele. Acestea din urmă, pe de o parte, sunt sursă de fructoză, adică zahăr, deci îngrașă plus că fermentează și majoritatea îngreunează digestia.

Mâncați fibre provenite din legume, de preferință crude, pentru a vă îmbunătăți digestia și proteine, din carne slabă, fructe de mare sau pește, fiindcă pentru descompunerea acestora organismul depune un efort mai mare deci va consuma mai multe calorii iar procesele metabolice se vor intensifica.

Formulă generală pentru cină

Așadar, cina, dacă vreți să slăbiți sau să vă păstrați silueta, ar trebui să arate pe modelul: carne slabă + legume înăbușite, la grătar sau alte forme care nu presupun tratament termic îndelungat sau prepararea în ulei + salată. Desigur că poate fi vorba și despre o salată, dar fără dressing, crutoane sau care să combine mai multe feluri de proteine, adică ouă, brânză, carne, fiindcă acestea sunt descompuse de enzime diferite iar combinarea lor va îngreuna digestia.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.