3 trucuri care te ajută să slăbești mai repede

Dacă te-ai decis să slăbești și deja ți-ai curățat dieta în sensul ăsta sau ții o cură de slăbire, e bine să știi că există câteva trucuri prin care să faci procesul mai eficient și mai rapid.

sursa: pinterest.com

Slăbirea înseamnă arderea grăsimilor și există metode prin care organismul poate fi determinat să facă asta mai repede și mai bine.

1. Mănâncă mai multe alimente care ard grăsimi

Da, există așa ceva. Pe de o parte fiindcă acestea au mai puține calorii decât are nevoie corpul pentru a le digera și, pe de altă parte, fiindcă au proprietatea de a arde grăsimile din alte alimente. Găsiți o listă și toate explicațiile necesare AICI.

2. Combină proteinele cu alimentele cu calorii negative

Este o combinație bombă pentru grăsimi. Pe de o parte, datorită efectului termogenic ridicat al proteinelor, mult mai mare decât în cazul grăsimilor sau al carbohidraților, adică de a arde calorii și a consuma depozitele de grăsimi. Apoi fiindcă organismul face un efort mai mare pentru descompunerea proteinelor, energia se eliberează mai târziu și ține mai mult iar arderile metabolice se intensifică.

Dacă le mai și combinăm cu alimentele cu calorii negative, adică cele de la punctul 1, efectul este că slăbirea se va produce mai repede.

3. Faceți mișcare

Nu doar pentru a arde grăsimi ci pentru a crește consumul de oxigen, lucru care, iarăși, va da un impuls tuturor proceselor din organism, inclusiv cele metabolice. Orice fel de mișcare! Chiar dacă doar mergeți pe jos mai mult. De mare ajutor, însă, ar fi să faceți exerciții care stimulează metabolismul. Iată un exemplu de astfel de antrenament:

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.