3 idei simple ca să faci mișcare cu ce ai prin casă și fără să-ți perturbi programul

Sedentarismul este printre principalele cauze pentru îngrășare și multe probleme de sănătate care pot duce inclusiv la deces. Deci nu e de glumă cu asta. Știu, cei mai mulți invocă lipsa timpului. Tocmai de asta iată câteva idei de lucruri pe care le puteți face în timpul activităților curente prin casă sau când vă uitați la TV. Ca să eliminăm și această scuză și să rămână doar o chestie de voință. 🙂 Cu tot cu exemple concrete de exerciții.

sursa: pinterest.com

1. Fă exerciții în timp ce te uiți la TV sau faci alte lucruri

Timpul de relaxare poate fi folosit în mod util. În loc să stai pe fund și să mănânci prostii în timp ce te uiți la TV sau la nu știu ce serial, poți să faci câteva exerciții. Iată un exemplu de antrenament pe canapea.

Și unul pe scaun

Și unul pentru care nici măcar nu aveți nevoie de mobilier, în caz că cineva se gândește să vină cu această scuză. :)) Un perete are oricine în casă. 🙂

2. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

Ai sau n-ai mobilier, un mop oricum găsești. :)) Și oricum faci curățenie. Și această activitate poate fi transformată într-un soi de antrenament. Fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

3. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează prin casă în timp ce faci toate lucrurile astea banale. Mie îmi place la nebunie să dansez. Mi se întâmplă să pun o melodie care-mi place mult și să mă mișc de nebună prin casă chiar fără motiv. Doar așa, pur și simplu, ca să-mi îmbunătățesc starea de spirit. Iar dacă-l aud pe Enrique Iglesias cu Bailando, chiar nu pot sta liniștită pe fund. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.