Top 5 fructe cu efecte-minune pentru sănătate și siluetă

Fructele sunt foarte importante pentru sănătatea organismului. E adevărat, conțin fructoză, adică zahăr, deci trebuie consumate cu grijă pentru că pot îngrășa dar, de asemenea, au multiple efecte benefice asupra organismului fiindcă sunt pline de vitamine și minerale, de care are nevoie acesta în funcționarea lui.

Iar dacă sunt mâncate corect nici nu îngrașă. Adică în prima parte a zilei, de exemplu micul dejun poate fi înlocuit cu o masă de fructe, sau ca gustare. Ideea este să le mâncați separat, la distanță de 2 ore de orice altă masă pentru că vă influențează digestia.

sursa: pinterest.com

Top 5 fructe bune pentru sănătate și siluetă

1. Fructe roșii

Adică cele de pădure, rodii, capșuni etc. Bogate în fibre și antioxidanți, îmbunătățesc digestia, reduc stratul adipos, deci nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești și să lupți cu celulita, combat procesele inflamatorii și de oxidare din organism, deci încetinesc îmbătrânirea, plus că sunt foarte hrănitoare fiindcă au conținut ridicat de vitamine și minerale.

2. Avocado

Vă spuneam în postarea dedicată acestui fruct, pe care o puteți citi AICI, că este singurul pe care îl puteți mânca liniștiți că nu a fost afectat de pesticide deoarece are coaja atât de groasă încât, chiar dacă a fost tratat cu diverse substanțe, aceasta îl protejează și nu ajunge nicio substanță la miez. Este cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase, reglează nivelul trigliceridelor, reduce riscul de boli cardio-vasculare, conține 20 de vitamine și minerale și ajută la fixarea nutrienților, te ajută să slăbești și combate procesele de oxidare, cele responsabile cu îmbătrânirea.

3. Ananas

La ananas mă refeream când vorbeam de fructe care sunt incluse în rândul plantelor medicinale. Favorizează digestia, ajută la arderea grăsimilor și reglarea colesterolului și zahărului din sânge, este revigorant, bun antidepresiv, combate celulita și conține multe elemente antioxidante care combat îmbătrânirea.

4. Banane

Sunt, poate, cea mai importantă sursă de potasiu care ajută la reglarea tensiunii și la sănătatea întregului sistem cardio-vascular. Sunt bune antidepresive și încetinesc procesele de îmbătrânire, au mult calciu, esențial pentru sănătatea oaselor, iar, pe deasupra, sunt foarte sățioase și reglează digestia deci, mâncate cum trebuie, ajută în cura de slăbire.

5. Struguri

Conțin un antioxidant puternic numit resveratrol care protejează sistemul cardio-vascular și reduce riscul bolilor acestuia și reglează tensiunea.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.