Primul loc în care depunem grăsime este talia, mai ales în cazul femeilor, care au o predispoziție genetică în acest sens, nu mai intru în detalii. Este și locul din care dăm jos cel mai greu. Din păcate, grăsimea din jurul taliei nu este doar inestetică ci indică grăsime și în jurul organelor, ceea ce este foarte periculos pentru sănătate.
Așadar, dacă aveți grăsime în jurul taliei, colăcei adică, chiar dacă în rest sunteți slab(ă), trebuie să slăbiți. Și nu, doar exercițiile fizice nu vor fi suficiente pentru a avea un abdomen plat. Din păcate, acesta depinde în proporție covârșitoare, peste 90% cred eu, de ce mănânci.
Pentru a avea un abdomen plat și frumos trebuie să aveți o dietă curată și echilibrată. Lista mea de alimente și reguli o găsiți AICI. Există însă și alimente care vă ajută, în mod deosebit, cu lupta împotriva depozitelor inestetice de grăsime. Iată top 10:
1. Urda
Săracă în grăsimi saturate și bogată în aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este ideală pentru că masa musculară consumă mai mult și dizolvă grăsimea din jurul ei.
2. Nucile și semințele
Sunt surse de grăsimi bune și sunt sățioase. Așadar te vor ajuta și să mănânci mai puțin. Atenție însă că sunt bombe calorice deci trebuie mâncate cu măsură. Și nu, eliminarea completă a grăsimilor din alimentație nu este indicată. Dieta, chiar și când vrei să slăbești, trebuie să fie echilibrată și să aducă necesarul zilnic de carbohidrați, grăsimi și proteine.
3. Fructele de pădure
Bogate în antioxidanți, luptă eficient cu depozitele rezistente de grăsime. Dar au și o catitate mare de fibre, esențiale pentru reglarea tranzitului intestinal.
4. Ardeii iuți
Cu un conținut ridicat de antioxidanți, induc senzația de sațietate și accelerează procesele metabolice.
5. Ovăzul
Bogat în fibre, stimulează digestia, luptă cu grăsimea dar și cu tulburările digestive gen: balonare, constipație sau diaree. În plus, este foarte sățios și-ți va da energie, deci este ideal la micul dejun.
6. Avocado
Este o sursă nemaipomenită de grăsimi mononesaturate care te vor menține sănătos (oasă) și nu se vor depune pe abdomen.
7. Carnea slabă și peștele
O dietă fără proteine este una nesănătoasă. Desigur că nu doar carnea este sursă de proteine dar eu cred că este foarte important ca dieta să conțină și proteine de origine animală. Și nu doar eu. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi este unul dintre cei mai respectați specialiști din domeniu și susține același lucru. Proteinele stimulează procesele metabolice și te vor ajuta să slăbești fiindcă organismul trebuie să depună un efort mai mare pentru a le descompune.
8. Legume
În special cele verzi sunt esențiale pentru organism, sunt surse de nutrienți și, desigur, nu îngrașă. Plus că nu există nicio restricție la combinarea lor cu alte alimente.
9. Ouă
Bogate în proteine și foarte sățioase, plus că s-a demontat mitul că ar duce la creșterea colesterolului rău. Am vorbit pe larg despre multiplele lor beneficii AICI.
10. Ananas, grepfrut, mango, mere
Sunt fructe care fac minuni, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. În cazul lor, însă, trebuie respectată regula consumului de fructe: în prima parte a zilei și separat de orice altă masă, la 2 ore distanță.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.