Top 5 alimente care combat depresia și dau o stare de bine

Ceea ce mâncăm influențează absolut fiecare proces din organism așa că nu este chiar atât de greu de crezut că alimentația are legătură și cu starea noastră generală, deci și cu stările depresive. Nutritioniștii vorbesc chiar despre alimente care te ajută să fii fericit, prin stimularea producției de serotonină, calificat drept hormonul fericirii.

Cert este că depresia, anxietatea și proasta dispoziție au legătură cu lipsa unor nutrienți importanți din organism. Este unul dintre modurile în care corpul traduce lipsurile de care duce.

sursa: www.nydailynews.com

Lipsa acidului folic sau a vitaminelor din complexul B sunt asociate de mulți specialiști cu stările depresive. Așadar, logic, soluția este să mâncați alimente bogate în vitamine și minerale. Iată 5 exemple:

1. Fructele și legumele roșii

Conțin foarte mulți antioxidanți, sunt ușor de digerat și energizante, ceea ce nu poate decât să inducă o stare de bine. Spre deosebire de alte fructe și legume, conțin licopen, un antioxidant cu puternic efect antiiflamator.

2. Toată gama de semințe și nuci

Grăsimile sunt esențiale pentru sănătatea sistemului nervos iar semințele și nucile sunt cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. În plus, au aport ridicat de vitamina E, a cărei lipsă este asociată de mulți specialiști cu stările depresive și bolile neuro-degenerative.

3. Peștele oceanic

Datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase, acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, explicația fiind aceeași ca la punctul anterior. Iar în această categorie includ somonul, sardinele, tonul sau fructele de mare.

4. Cacao

Și ciocolata cu un conținut cât mai mare de cacaco, desigur. Adică peste 70%. Este foarte bogată în polifenoli, un tip de antioxidanți care induc stare de bine și de calm.

5. Fructele și legumele verzi

În special cele cu frunze verzi, gen spanac, varză, salată. Au conținut mare de acid folic, despre care vă spuneam la începutul articolului că are un rol important în sănătatea sistemului nervos.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.