20 de alimente care intensifică metabolismul și arderea grăsimilor

Există mai multe metode de a slăbi. Unele mai bune, alte mai puțin bune. Desigur că cea mai rapidă cale poate părea a fi înfometarea dar, pe termen lung, aceasta nu va da rezultate în sensul că duce la încetinirea proceselor metabolice ceea ce înseamnă că veți ajunge să fiți nevoiți să mâncați tot mai puțin pentru a vă putea menține.

sursa: pinterest.com

Desigur că un aport caloric mult prea mare în raport activitatea fizică depusă trebuie scăzut. Dar, personal, nu recomand scăderea sub limita a 2.000 de calorii pe zi pentru femei și 2.500 în cazul bărbaților. Consider că sub aceste valori, orientative desigur, nu-i poate fi asigurat organismului necesarul de energie și nutrienți pentru a fi și sănătos.

Eu sunt adepta slăbitului deștept adică prin intensificarea arderilor metabolice și introducerea în dietă a acelor alimente care favorizează arderea grăsimilor. Iată o listă cu 20 de asemenea exemple:

  1. Afine
  2. Ardei grași
  3. Asparagus
  4. Avocado
  5. Cacao
  6. Cartofi dulci
  7. Cereale integrale
  8. Fasole
  9. Grepfrut
  10. Mere
  11. Migdale
  12. Ouă
  13. Portocale
  14. Ridichi
  15. Roșii
  16. Scorțișoară
  17. Somon
  18. Semințe de in
  19. Spanac
  20. Varză

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.