6 trucuri ca să slăbești fără să ții cură de slăbire

E greu să ții dietă, știu. Cuvântul în sine sună a privațiune și, din prima, intri în depresie numai cât te gândești. Nici eu nu m-am împăcat niciodată cu dietele, mai ales cele drastice. Există, însă, trucuri care te ajută să slăbești și fără să ții o astfel de cură. Iată 6:

1. Forțează-te să mănânci dimineața și în timpul zilei

Dacă faci parte din marea masă a celor care nu mănâncă dimineața, fă un efort și începe s-o faci. Mănâncă orice-ți place și oricât.

Apoi, încearcă, pe parcursul zilei, să mănânci câte puțin. Astfel, nu vei mai ajunge înfometat(ă) seara și vei mânca mai puțin. Se vor vedea efectele imediat.

2. Când simți că ți-e foame, bea apă

În primul rând pentru că, de foarte multe ori, poate n-o să-ți vină să crezi dar confunzi setea cu foamea. Pe de altă parte, apa îți va mai tăia din pofta de mâncare.

Așadar, când simți că ți-e foame, bea un pahar cu apă și așteaptă o jumătate de oră. Abia apoi mănânci.

De fapt, băutul de apă este un truc în sine. Bea de câte ori poți, cât mai des în zi, apă. Vei mânca mai puțin și, în plus, te vei hidrata, ceea ce este foarte bine pentru organism.

3. Lipește-ți pe frigider ceva motivațional

O poză cu tine pe vremea când intrai în blugii preferați, o poză cu o vedetă care arată cum ți-ai dori tu, un post-it pe care scrii câte kg mai ai de dat jos până la greutatea pe care ți-o dorești, cântărește-te săptămânal și scrie cât mai ai până la greutatea ideală. Având mereu scopul în față, te va ajuta să nu mai dai iama în frigider. În plus, monitorizarea progreselor iarăși te va ajuta: dacă ai slăbit, te vei ambiționa să ajungi la scopul dorit, dacă te-ai îngrășat, te vei înfrâna și vei bea în loc niște apă. 🙂

4. Mănâncă mai încet și pune-ți mai puțin în farfurie

Încep cu a doua parte: pune-ți puțin în farfurie. Nu-i nicio tragedie dacă te mai ridici încă o dată să-ți mai iei. Mai faci mișcare. :)) Este o condiționare psihologică inconștientă pentru mulți oameni să termine tot din farfurie. Și mănâncă încet. Există studii științifice care spun că este nevoie de ceva timp pentru ca senzația de sațietate să ajungă la creier.

5. Bea doar cafea simplă

Fără capuccino, mocaccino, machiato, frape și alte minuni de felul ăsta. Conțin foarte multe calorii. Și îndulcește-o cât mai puțin, cu zahăr brut sau miere, dar doar dacă o bei mai rece. Profesorul Gheorghe Mencinicopshi spune că mierea devine toxică la peste 40 de grade Celsius.

6. Fă măcar puțină mișcare

Este esențială nu doar pentru o siluetă frumoasă și tonifiată dar și pentru sănătate. Iar lipsa timpului nu este decât un pretext. Poți face exerciții acasă, în timp ce te uiți la TV, de exemplu. Iată o rutină de antrenament care poate fi făcută acasă de oricine, fiindcă am conceput-o pentru începători. Și nu durează decât 5 minute. Oricine își poate face timp 5 minute din cele 24 de ore ale unei zile.

Desigur că ăsta e doar un început infim care să te ajute să-ți creezi obiceiul de a te mișca. Dacă îți vei dori să treci la nivelul următor, am pus pe canalul de YouTube multe alte antrenamente pentru începători, simplu de făcut acasă și foarte eficiente.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.