Lucruri simple pe care ar trebui să le faci la birou pentru sănătatea și silueta ta

Omul a fost făcut să stea în picioare și să se miște. Dacă nu face asta, apar și problemele de sănătate fiindcă gravitația are un rol important în multe dintre procesele din organism. Este și motivul pentru care cosmonauții au programe fizice speciale.

Stilul de viață modern a adus mai mult confort dar a venit, inevitabil, și cu sedentarism, care este printre cauzele foarte multor probleme de sănătate. Iar faptul că munca s-a mutat în mare parte la birou a contribuit mult la asta. Statul la birou nu implică doar sedentarism dar și probleme pentru mușchi și coloană din cauza statului mult pe scaun și în poziții deficitare.

sursa: www.spineuniverse.com

Tocmai de asta este foarte bine să faceți câteva lucruri, în timpul programului de la serviciu. Măcar primele 3, dacă pentru punctul 4 vă este rușine. 🙂

1. Ridicați-vă la fiecare 15 minute și fă câțiva pași

Este foarte important și pentru circulația sângelui, și pentru ca mușchii să nu se atrofieze și, mai ales, pentru sănătatea coloanei vertebrale. Durerile de spate și deformațiile coloanei vertebrale au drept cauză principală statul prea mult în fund.

Nu moare nimeni dacă, la fiecare 15 minute, vă ridicați, vă întindeți și faceți câțiva pași.

2. Plimbați-vă în timp ce vorbiți la telefon

Când vorbiți la telefon, oricum nu vă mai concentrați la fel de bine la ce faceți sau poate chiar vă opriți din lucru. Așa că nu vă împiedică în niciun fel dacă faceți și câțiva pași, în același timp, în loc să stați tot pe scaun.

3. Nu fiți leneși, folosiți orice prilej ca să vă mișcați

Urcați pe scări, nu cu liftul, dați print la o imprimantă mai îndepărtată de biroul, nu la cea mai la îndemână, mergeți la o toaletă mai îndepărtată sau aflată la alt etaj. Nu fiți comozi(de). Nu pierdeți cine știe ce timp alegând un traseu mai lung, este doar un alint și un pretext, dar câștigați sănătate și stare de bine.

4. Câteva exerciții

Iar dacă sunteți mai deciși(se) să faceți mișcare și mai îndrăzneți(e), iată și câteva exerciții pe care le puteți face fără să vă părăsiți scaunul și biroul.

Lăsați jena. S-ar putea chiar să fiți considerați(te) cool de către colegi și să lansați o modă. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.