Da, există și așa ceva. 🙂 Este vorba despre acea categorie a alimentelor cu așa-numite calorii negative sau cu zero calorii. Desigur că nu există mâncare fără calorii însă aceste sintagme se referă la alimente pentru care organismul consumă mai multă energie să le descompună decât aportul lor caloric. Cum pe noi, de fapt, nu ne interesează atât de mult câte calorii au ele în punga cu care le aducem de la piață ci efectul asupra organismului, se spune despre ele că au calorii negative fiindcă organismul va consuma din ce are pentru a le digera. Simplu.
În aceste condiții, înțelegeți de ce spun că le puteți mânca în orice cantitate fără să vă îngrășați ba, mai mult, faptul că organismul este nevoit să consume calorii pentru a le descompune le face ideale când vreți să slăbiți. Și gata cu teoria. Iată
Lista alimentelor cu calorii negative
- Țelină
- Mere
- Caise
- Asparagus
- Pepene galben
- Vinete
- Salată verde
- Usturoi
- Sfeclă roșie
- Lămâi verzi și galbene
- Grepfrut
- Coacăze
- Afine
- Broccoli
- Mango
- Fasole verde
- Bostănei
- Varză
- Papaya
- Morcovi
- Ridichi
- Andive
- Conopidă
- Ceai verde
- Ciuperci
- Ceapă
- Ardei iuți
- Mure
- Castraveți
- Piersici
- Ananas
- Mandarine
- Roșii
- Spanac
- Capșuni
- Pepene verde
- Zucchini
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.