În general, orice poftă exagerată indică o carență a organismului. Este un fel de semnal de alarmă al acestuia că are nevoie de ceva. Indiferent că vorbim despre dulce, sărat, gras sau, pur și simplu, despre foame exagerată.
Organismul, pentru a funcționa corect, are nevoie de diverși nutrieți pentru multitudinea de procese care se desfășoară în fiecare secundă în corpul nostru. Atunci când îi lipsește ceva îți transmite asta prin diverse semne de boală, slăbiciune sau prin anumite pofte.
Însă, mare atenție, faptul că ți-e poftă de dulce nu înseamnă că organismul îți cere glucide. Ar fi bine ca lucrurile să fie atât de simple.
Ce îți cere de fapt organismul când ți-e poftă de dulce
Desigur că e normal să simți din când în când nevoia să mănânci ceva dulce. Problema apare când această poftă devine exagerată, prea frecventă și imposibil de ignorat.
Atunci, de fapt, este vorba despre o disfuncție a nivelului de insulină, provocată de carența de magneziu sau crom. Iar explicația este că insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în mod corespunzător la fiecare celulă, din care să-și ia energie și atunci se va ajunge la o permanență dorință de dulce.
Așa cum spuneam și mai sus, consumarea unei cantități mai mari de dulciuri nu va rezolva problema ci, dimpotrivă, va duce la agravarea ei, îngrășare și chiar obezitate, fiindcă surplusul de glucide va fi transformat de organism în grăsime.
Care este soluția
Să mâncați alimente care să refacă nivelul de crom din organism, adică roșii, mere, broccoli, banane, fasole verde, cartofi, ceapă, și de magneziu, adică toate cele din categoria celor cu frunze verzi.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.