De obicei, consumul de fructe este indicat să fie moderat, mai ales dacă ești atent(ă) la siluetă sau vrei să slăbești. Ananasul însă, consumat crud desigur, este o adevărată minune care, pe lângă faptul că nu îngrașă, ba chiar te ajută să dai jos kilograme. Nu mai vorbim că este atât de gustos. Da! Îmi place mult. 🙂
Aveți grijă, însă, să-l mâncați cât mai copt, pentru că este un fruct acid și, în consecință, vă poate afecta stomacul și smalțul dinților. Lăsând asta, are atât de multe calități nutritive încât inconvenientul devine minor. Iată 5 beneficii pentru sănătate și siluetă.
1. Nu îngrașă ba chiar te ajută să slăbești
Ananasul conține doar 50 de calorii 100 de grame, ceea ce este foarte puțin. Plus că e o sursă de proteine, pentru care organismul depune un efort mai mare pentru a le descompune, asta fiind logica dietelor pe bază de proteine. Așadar, este foarte bun în curele de slăbire. Ca să nu mai vorbim de aportul de potasiu, magneziu, fier, acid folic și vitaminele C, B1, B5, B6 dar și polifenoli (beta-caroten), care favorizează arderile.
2. Favorizează digestia și are efect purgativ
Ananasul conține multe fibre, despre care știm că intensifică procesele digestive, fiind un bun remediu împotriva constipației. Consumat după mese copiase, are rolul de a debloca tractul digestiv iar fibrele solubile din ananas reglează cu succes nivelul colesterolului. Un alt compus, bromelaina, are efectul de a accelera digestia proteinelor. În plus, ananasul are și proprietăți purgative.
3. Reglează nivelul de zahăr din organism
Ananasul conține polizaharide, care au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.
4. Încetinește procesul de îmbătrânire și combate cu succes celulita
Agenții antioxidanți au efectul de a încetini îmbătrânirea care, așa cum am tot spus, de fapt este cauza proceselor de oxidare. Aceștia mai au și marele avantaj de a preveni formarea cheagurilor de sânge, deci și a accidentelor vasculare.
5. Este revigorant și un bun antidepresiv
Toți acești compuși, despre care am vorbit la punctele anterioare, combinați, au ca efect o stare de bine, de energizare și de revigorare.
De fapt, nu ar trebui să fie vreo mirare. Doar nu degeaba ananasul este considerat plantă medicinală. Din același motiv este foarte folosit și în industria cosmetică.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.