Sportul meu favorit. De ce merită să vă apucați și voi de el

Vreau să menționez că mai toată viața mea nu am fost o fire sportivă. Ba dimpotrivă. M-am apucat de făcut mișcare după ce am împlinit 30 de ani pentru că nu mă simțeam bine din punct de vedere fizic. Sunt însă convinsă că nu există om căruia să nu-i placă un sport. Sunt atât de multe, sigur se găsește ceva care să inspire pe fiecare. Iar dacă faci ce-ți place, nu mai este o corvoadă.

 

Am fost fan al boxului încă de când eram foarte mică. Poate pentru că bunicul meu m-a dus la cinematograf de fiecare dată când mai apărea un film din seria Rocky. Și acum o revăd cu aceeași plăcere periodic. Și n-am trăit niciodată cu impresia că Muhammad Ali e vreun imam sau ceva. Poate și personalitatea lui carismatică m-a făcut să fiu tot mai atrasă de acest sport.

Iar când m-am apucat de făcut mișcare, imediat mi-am dorit să încerc și astfel de antrenamente. Și pentru că îmi place felul în care dezvoltă corpul. Și odată ce am început nu mi-a mai trecut prin cap să mă las. Ba chiar abia aștept ziua de antrenament. Am descoperit însă că am o motricitate naturală bună la picioare. 🙂 Așa au început să-mi placă și alte stiluri, din seria MMA. Iată o demonstrație pe care am filmat-o împreună cu antrenorul meu.

În ultima perioadă sporturile de contact au devenit foarte populare printre vedete, inclusiv femei. Modelele de la Victoria Secret, de exemplu, mai toate practică genul ăsta de antrenament. Iată 5 motive pentru care vă recomand și vouă să încercați:

1. Nu strică să știi să te aperi

Măcar și de asta. Trăim într-o lume nebună iar femeile sunt văzute mereu drept cele mai facile victime fiind considerate slabe. Poate n-ar trebui să mai fie așa.

2. Te ajută să slăbești

Sunt antrenamente foarte solicitante. Într-o oră, poți arde între 500 și 1.000 de calorii, în funcție de intensitate. Chiar mai mult decât alergarea.

3. Îți antrenează toți mușchii

Antrenamentele de box nu înseamnă doar dat cu pumnul, ca să nu mai vorbim de celelalte sporturi de contact. Brațe, picioare, umeri, piept, absolut toți mușchii vor fi solicitați. Și cum arată abdomenul acestor sportivi…:) Oblicii lor mă înnebunesc la propriu. :))

4. Îți îmbunătățesc atenția, coordonarea, echilibrul, viteza de reacție

Sporturile de contact nu sunt pentru tâmpiți. Nu este bătaie de cartier. Necesită un bun simț al coordonării, o atenție foarte bună și viteză de reacție. Sunt sporturi mult mai complexe decât par. Credeți-mă pe cuvânt: în timpul unui astfel de antrenament sunt atâtea lucruri la care trebuie să fii atent încât nu ai timp să te mai gândești la nicio altă problemă. 🙂

5. Un mod excelent de eliberare de stres

În primul rând pentru că, așa cum spuneam și mai sus, ai atâtea lucruri la care trebuie să te concentrezi încât uiți de orice altă problemă. În plus, să dai câțiva pumni e o metodă excelentă de a te elibera de tensiunile și furia acumulate în viața de zi cu zi. 🙂 Eu am o stare atât de bună după antrenament încât pot să trec zâmbind peste orice lucruri care, în mod normal, m-ar fi scos din sărite.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.