Preparatul extrem de gustos care face minuni pentru siluetă și sănătate

Există alimente pe care le-aș putea mânca zi de zi fără să mă plictisesc vreodată. Și nu vorbesc despre fast food sau dulciuri, așa cum v-ați fi așteptat. Nu doar alimentele nocive sunt gustoase. 🙂

Hummusul este unul dintre alimentele mele favorite. Și prefer să mi-l fac singură sau să-l mănânc la restaurante de încredere. Problema cu produsele pe care le cumperi de la supermarket este că au conservanți. Altfel n-ar rezista în galantar.

sursa: pinterest.com

Și nici nu este greu de făcut. Indiferent de rețeta pe care o folosiți, este un aliment foarte bun pentru organism. Iată de ce.

1. Îmbunătățește digestia

E un lucru pe care-l veți observa de prima dată când veți mânca hummus. Și asta pentru că năutul este o sursă excelentă de fibre, despre care v-am mai spus că reglează tranzitul intestinal. O digestie bună înseamnă și o siluetă frumoasă.

2. Este foarte sățios

Ceea ce înseamnă că-ți va ține de foame mai mult timp deci vei mânca mai puțin. Ceea ce-l face ideal în curele de slăbire.

3. Îți dă energie

Năutul face parte din categoria carbohidraților complecși, adică eliberează energie pe care organismul o poate folosi mai mult timp. Pentru că asta e problema carbohidraților simpli: sunt surse de energie instantanee dar care se și consumă foarte repede. Carbohidrații complecși însă dau energie mai de durată și sunt baza unei alimentații sănătoase.

4. Ajută la reglarea nivelului glicemiei

Carbohidrații sunt sursa de glucide pentru organism. Sunt esențiali dar, în aceeași măsură, calitatea lor este importantă. Pentru că un consum de carbohidrați simpli, cu încărcătură glicemică mare, sau de zahăr duce la boli de nutriție, în special diabet de tip 2.

Năutul este o sursă excelentă de carbohidrați buni care te ajută să eviți astfel de boli și să nu te îngrași.

5. Este bogat în vitamine și minerale

Toate ingredientele folosite pentru prepararea hummusului sunt surse nemaipomenite de vitamine și minerale, cum ar fi: fier, acid folic, fosfor, complexul de vitamine B din năut, vitamina C și antioxidanți de la sucul de lămâie, cupru, magneziu, zinc, fier, fosfor și calciu.

6. Foarte bun pentru sănătatea sistemului circulator

Și pentru inimă. Asta dacă folosiți la prepararea lui ulei de măsline extravirgin. Reglează colesterolul și este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase care ajută la sănătatea inimii și a circulației.

7. Întărește sistemul osos

Pasta tahini, pastă de susan adică, folosită la prepararea hummusului, conține toate mineralele de care are nevoie sistemul osos: cupru, zinc, magneziu, calciu, fosfor, fier și seleniu. Toți trebuie să avem grijă de sistemul osos, care are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintăm în vârstă, femeile în special fiind predispuse la osteoporoză.

8. Excelent detoxifiant

Și asta datorită proprietăților sale antiiflamatorii. Inflamația este metoda de autoapărare a organismului în fața toxinelor și o încercare de eliminare a acestora. Uleiul de măsline și nautul sunt recomandate de nutriționiști ca antiinflamatoare naturale excelente.

Și o sugestie: eu prefer să-l mănânc pe pâine neagră sau cu lipie făcută din făină integrală.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.