Ce poți să mănânci la prânz, când ești la birou, ca să nu te îngrași

Masa de prânz este foarte importantă pentru că te găsești în momentul zilei cu cea mai mare activitate și ai nevoie de energie. Pentru cei care obișnuiesc să sară peste micul dejun este chiar cea mai importantă masă. Problema este că, spre deosebire de dimineața când sunteți acasă sau seara când ați terminat programul de lucru și puteți mânca acasă sau la restaurant, prânzul vă prinde la locul de muncă ceea ce complică puțin lucrurile. Cea mai proastă variantă, însă, este să săriți peste el.

sursa: www.careeraddict.com

Restricții nu prea sunt, fiind una dintre mesele din timpul zilei deci aveți suficientă activitate pentru consuma caloriile, indiferent dacă vin din carbohidrați, grăsimi sau proteine. Important este să respecte regulile de combinare despre care am tot vorbit și pe care le găsiți AICI, dacă nu le știți deja.

Ca să nu vă opriți direct la automatul cu biscuiți sau la chioșc pentru chipsuri, iată câteva variante, gândite de profesorul Mencinicopschi, pentru masa de prânz.

Sandviș

Varianta 1 – Sandviș cu pâine de secară, cașcaval de capră și frunze de salată.

Catering sau restaurant

Varianta 2 – Supă sau ciorbă de legume

Varianta 3 – Paste simple cu sos de roșii

Varianta 4 – Pește la grătar cu legume

Varianta 5 – Salată grecească

La pachet de acasă

Varianta 6 – Un iaurt mare degresat sau din lapte de capră cu crackerși din semințe sau făină integrală

Varianta 7 – Urdă sau brânză degresată sau din lapte de capră cu salată mixtă cu lămâie și ulei de măsline sau legume simple gen roșii, ridichi sau ardei gras.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.