Primele 6 lucruri pe care le-am făcut eu ca să slăbesc

Am mai povestit că eu nu am slăbit făcând mișcare. De asta m-am apucat mai târziu. Cu mintea de acum, desigur că recomand curățarea dietei plus mișcare drept cea mai bună și sănătoasă metodă de slăbit. Dar cum în cazul meu nu asta e realitatea, mă voi rezuma să vă spun principiile care m-au ajutat pe mine să dau jos primele 6 kg. Repet, eu nu am fost niciodată grasă dar aveam cel puțin 10 kg în plus. Spun cel puțin fiindcă mai am și eu chiar și acum variații ușoare de greutate.

POZA NOUA MEDIU

Așadar le iau pe rând, în ordinea importanței, dar la mine au venit destul de rapid una după cealaltă.

1. Mi-am simplificat mesele

Adică, în general, mâncam proteine, ceva carne, friptură la grătar, cu legume și salată dar uneori chiar și fără. Au dispărut combinațiile de multe alimente, fast-food, sosuri etc.

2. Dacă-mi era foame noaptea, mâncam carne

Am mizat mult pe proprietatea proteinelor de a stimula arderile, pornind de la faptul că organismul depune mai mult efort pentru a descompune proteinele, deci și energie consumă mai multă în proces, calorii adică. Friptură rămasă de la cină, un preparat cumpărat din carne slabă etc.

3. Am eliminat total prăjelile

De cartofi prăjiți nu m-am mai atins. Asta a fost partea cea mai grea fiindcă îmi plăceau mult. Acum, însă, nu-mi mai este deloc poftă de ei fiindcă am constatat că nu-mi mai amintesc ce gust eu. Știu că sună bizar chiar așa este.

4. Am început să mănânc obligatoriu dimineața

Lucru pe care, înainte, eu nu prea-l făceam. Nu sunt o persoană matinală așa că am preferat mereu să-mi prelungesc pe cât posibil somnul de dimineață. Acum, însă, dacă nu mănânc într-o oră, maximum o oră și jumătate după ce m-am trezit, nu te poți înțelege cu mine. :)) Ca și în cazul de la punctul anterior, este vorba despre obișnuința organismului. Doar începând prin a mânca, orice, cât de puțin, în FIECARE dimineață, îți vei educa organismul că trebuie să fie alimentat la începutul zilei. Multe obiceiuri alimentare bune vor decurge din asta.

5. Am început să beau apă

Asta chiar a fost cea mai mare schimbare pe care am făcut-o fiindcă înainte nu beam decât coca cola. De asta m-am lăsat mai târziu, după vreo 2 ani și jumătate, dar nu din motive de siluetă. Mai rămâne să mă las și de fumat. :))

Revenind, însă, am început să beau o cană cu apă de 400 de ml dimineața, imediat după trezire. Asta fost extrem de greu. Aveam senzația că nici nu sunt capabilă și, la început, nici n-am fost. Beam mai puțină. Am ajuns însă destul de repede la 400 de ml. Și, foarte important, las să treacă măcar jumătate de oră înainte să mănânc.

6. Am rărit dulciurile

E adevărat că nici nu eram ahtiată după ele. Aveam o pasiune pentru patiserie și cu asta a fost greu să mă lupt. Nu le mâncam însă sub formă de desert, la finalul unei mese, ci ele înlocuiau o masă, atunci când existau. 🙂

Repet, însă, aceste lucruri nu m-au făcut decât să mă mai subțiez dar tot nu-mi plăcea cum arăt. Abia sportul a rezolvat problema asta fiindcă mie nu-mi plac siluete flasce, indiferent dacă sunt subțiri sau mai pline. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.