Sănătate curată într-un singur aliment. Excelent și dacă vrei să slăbești

Alimentația este extraordinar de importantă pentru sănătate. Dezechilibrele de nutrienți duc la probleme foarte grave plus că te fac să fii mult mai vulnerabil în fața bolilor. Imunitatea ține foarte mult de cantitatea de vitamine și minerale pe care organismul o are la îndemână.

Bineînțeles că medicina este extraordinar de importantă. Nu fac parte din categoria care să vă spună că păducelul sau mai știu eu ce plantă vă va feri sau scăpa de cancer dar o dietă curată și bogată în vitamine și minerale vă va ajuta să stați cât mai departe de medic. 🙂

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Și natura ne-a dat o serie de alimente care sunt adevărate minuni în acest sens pentru că aportul lor de nutrienți este mult mai mare decât al altora. Un astfel de exemplu este ananasul care, nu știu dacă ați auzit, este inclus în rândul plantelor medicinale. Desigur că trebuie mâncat crud și mai trebuie să aveți grijă că este un fruct foarte acid. Această problemă, însă, se rezolvă cu un cubuleț de 50 de grame de cașcaval simplu, mâncat după ananas. Iată așadar

5 beneficii ale ananasului pentru sănătate și siluetă

1. Nu îngrașă ba chiar te ajută să slăbești

Ananasul conține doar 50 de calorii la 100 de grame, ceea ce este foarte puțin. Plus că e o sursă de proteine, pentru care organismul depune un efort mai mare pentru a le descompune, asta fiind logica dietelor pe bază de proteine. Așadar, este foarte bun în curele de slăbire. Ca să nu mai vorbim de aportul de potasiu, magneziu, fier, acid folic și vitaminele C, B1, B5, B6 dar și polifenoli (beta-caroten), care favorizează arderile.

2. Favorizează digestia și are efect purgativ

Ananasul conține multe fibre, despre care știm că intensifică procesele digestive, fiind un bun remediu împotriva constipației. Consumat după mese copiase, are rolul de a debloca tractul digestiv iar fibrele solubile din ananas reglează cu succes nivelul colesterolului. Un alt compus, bromelaina, are efectul de a accelera digestia proteinelor. În plus, ananasul are și proprietăți purgative.

3. Reglează nivelul de zahăr din organism

Ananasul conține polizaharide, despre care am mai spus, în articole anterioare, că au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge.

4. Încetinește procesul de îmbătrânire și combate cu succes celulita

Agenții antioxidanți au efectul de a încetini îmbătrânirea care, așa cum am tot spus, de fapt este cauza proceselor de oxidare. Despre compușii antiinflamatori și acțiunea lor anticelulitică am vorbit, evident, în articolul despre celulită. Aceștia mai au și marele avantaj de a preveni formarea cheagurilor de sânge, deci și a accidentelor vasculare.

5. Este revigorant și un bun antidepresiv

Toți acești compuși, despre care am vorbit la punctele anterioare, combinați, au ca efect o stare de bine, de energizare și de revigorare.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.