Cea mai mare greșeală care te îngrașă fără să-ți dai seama

Fie că vorbim despre persoanele care nu fac excese alimentare, în sensul că mănâncă sănătos, sau despre cele care nu reușesc să slăbească deși fac eforturi, cheia ar putea fi o greșeală simplă, aparent minoră, pe care o fac.

img_3524

Pur și simplu mănâncă mai mult decât ar trebui și asta pentru că nu-și organizează corect mesele. Simplul fapt că mănânci dezorganizat, pe fond de foame chinuitoare, te face să mănânci o cantitate mai mare de alimente decât ar trebui.

Poate părea paradoxal dar, dacă mănânci mai multe mese pe zi, vei ajunge să consumi o cantitate mai mică de alimente.

Dacă mănânci puțin, des și variat, pe de o parte cantitatea de alimente va fi mai mică, organismul va primi tot ce are nevoie și vei evita carențele de vitamine și minerale care duc la poftă de mâncare exagerată sau pentru anumite alimente (despre asta am scris pe larg AICI) și, în plus, metabolismul se va reașeza în parametri normali și chiar se poate intensifica.

Așadar, încearcă să-ți organizezi programul în 3 mese principale și 2 gustări și să mănânci, de fiecare dată, fix atât cât să-ți potolești foamea. Nu mai mult.

În plus, bea un pahar de apă cu jumătate de oră înainte de masă. Niciodată imediat după ce ai mâncat fiindcă îngreunează digestia. Deși îți poate părea ilogic, setea este interpretată, de multe ori, de creierul tău sub forma senzației de foame și ajungi să mănânci în loc să bei apă.

Și organizează-te în așa fel încât ultima masă să fie cu 4 ore înainte de culcare. În acest interval, nu faci decât să bei apă. Garantez că efectele vor apărea.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.