Cheia slăbitului eficient, rapid și sănătos stă în alegerea acelor alimente care au proprietatea de a stimula metabolismul, de a ajuta la arderea grăsimilor, de a regla digestia, sunt foarte sățioase sau toate acestea la un loc. 🙂
Iată alimentele care întrunesc cele mai multe dintre aceste calități și cu care, cu siguranță, nu veți suferi de foame. 🙂
1. Urda
Este o adevărată minune pentru siluetă. Conține puține grăsimi și cazeină, compusul din lapte care nu este digerat ușor de organismul uman, dar mulți aminoacizi care stimulează metabolismul și ajută la creșterea masei musculare. Cu alte cuvinte, toate eforturile depuse la antrenamente vor da roade mai repede. Plus că masa musculară consumă mai multe calorii și oricine își dorește asta fiindcă presupune că poți mânca mai mult, fără să te îngrași. 🙂
2. Carnea slabă
Pui, curcan, carne roșie cu măsură, de 2 ori pe săptămână recomand eu. Proteinele sunt descompuse mai greu de organism, care trebuie să depună un efort mai mare, așadar și procesele metabolice vor primi un impuls suplimentar. În plus, sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, adică ceea ce ne dorim: mai mulți mușchi, mai puțină grăsime.
Desigur că nu prăjită.
3. Ouă
Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine dar și de aproape toate vitaminele și mineralele esențiale pentru organism. Iar proteinele ajută la slăbit în modul descris mai sus.
4. Ovăz
În concepția poporului român este folosit ca mâncare pentru cai. Dar ați văzut ce musculatură frumoasă au caii plus că nu cred că ați văzut vreunul gras, nici măcar din cei folosiți la tracțiune și care nu prea aleargă.
Un bol cu ovăz este minunat pentru micul dejun și poate fi combinat cu tot felul de fructe. Conține proteine, despre care am explicat deja în ce fel intensifică arderile, dar și o cantitate mare de fibre care favorizează digestia.
5. Cartofii
Cartofii sunt foarte vitregiți de curele de slăbire moderne și au o reputație proastă doar din cauza industriei fast food și a modurilor defectuoase de preparare din bucătăriile moderne. Preparați și combinați corect, cartofii, mai ales cei roșii, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești.
De la profesorul Mencinicopschi am aflat că prin fierbere sau coacere în coajă și apoi răcire, amidonul din cartofi se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară deci stimulează tranzitul intestinal.
Cartofii nu se prăjesc și nu se combină cu pâine, făinoase și carne. Ci doar cu legume, care pot fi fierte, gratinate sau sub formă de salată.
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.