3 exerciții simple pe care să le faci când ești obosită sau n-ai chef

În teorie, treaba asta cu mișcarea sună foarte bine. Problema e că viața, după o anumită vârstă, în general, nu este deloc simplă. Asta dacă nu cumva ai o sursă de bani care te lasă să te bucuri de viață și să te preocupi numai de tine. Blogul ăsta, însă, nu este pentru norocoși. :)) Dacă, însă, ești un om obișnuit, cu o slujbă ce nu implică să faci sport sau să câștigi de pe urma felului în care arăți, dacă mai ai și o familie, timpul devine o problemă foarte mare și apar momente în care ești atât de obosit încât simți că n-ai putere nici să mai trăiești.

Pentru asemenea oameni și asemenea momente am făcut eu acest blog. 🙂 Pentru că înțeleg perfect aceste stări și trec prin ele și eu mai des decât ar crede mulți. N-o să vă vină să credeți dar tocmai în aceste momente vă ajută foarte mult să vă mișcați. În primul rând fizic veți rămâne cu o stare de bine, apoi psihic acele momente de ușor egoism, în care sunteți voi cu voi și faceți ceva doar pentru voi, vă vor ajuta să vă regăsiți echilibrul și o doză de optimism.

img_1844

Pe unii îi ajută alergatul prin parc. Eu spun că faceți măcar o plimbare. Dacă e prea târziu, vă simțiți prea obosiți sau pur și simplu nu aveți chef de ieșit din casă, iată 3 exerciții extrem de simple, rapide și eficiente care vă vor ajuta. Partea cea mai tare este că vă vor antrena tot corpul și nici nu durează mult.

Executați fiecare exercițiul cât de mult puteți. Dacă sunteți începători, începeți cu 30 de sec și 20 pauză. Și repetați de câte ori aveți chef. Dacă sunteți mai antrenați, mențineți fiecare poziție timp de 50 de secunde, cu 10 secunde pauză.

1. Planșa

Este un exercițiu nemaipomenit mai ales pentru cei cu dureri de spate. Sedentarismul duce, în primul rând, la atrofierea mușchilor implicați în susținerea coloanei vertebrale și așa apar durerile și deviațiile acesteia.

Este extrem de simplu: vă așezați în poziție de flotare cu sprijin pe antebrațe, ca-n poza de mai jos.

fig. 8

fig. 1

Trebuie să aveți grijă să încordați absolut toți mușchii, în special pe cei abdominali. Și faceți asta sugând burta și trăgând picioarele înspre interior. Astfel, evitați ca spatele să fie prea curbat, fundul prea ieșit în afară și să riscați să vă accidentați spatele.

2. Exercițiul minune

Presupune doar să te lași pe vine, să te ridici pe vârfuri, îndrepți spatele, încordezi abdomenul, te sprijini pe genunchi cu mâinile și menții poziția 1 minut, dacă poți, dacă nu, atunci cât poți. Ca-n poza de mai jos. (fig. 2)

fig. 1

fig. 2

Este, însă, foarte important să-l execuți corect. Și trei elemente sunt esențiale:

a) Stai pe vârfuri

Poziția corectă este cu călcâiele cât mai ridicate, ca-n fig. 3,

fig. 2

fig. 3

chiar dacă-ți va fi mai comod să te ridici doar puțin de la pământ. (fig. 4)

fig. 3

fig. 4

b) Poziția genunchilor

Ai grijă să nu ții genunchii prea în exterior (fig. 5)

fig. 4

fig. 5

ci să-i apropii, ca-n fig. 6.

fig. 5

fig. 6

c) Nu ține fundul în spate

Trebuie să ții mușchii abdomenului și fesierii încordați ceea ce va presupune aducerea fundului înspre interior. (fig. 7) Și dacă stai pur și simplu pe scaun și încordezi abdomenul vezi că mișcarea naturală este de aducere în față a bazinului.

fig. 6

fig. 7

Spatele, așadar, nu trebuie să fie arcuit, adică fundul să fie orientat înspre exterior, ca-n poza de mai jos. (fig. 8)

fig. 7

fig. 8

3. Scaun

Dacă data trecută v-am arătat scaunul cu sprijin la perete, de data asta să încercăm fără, ca-n pozele de mai jos (fig. 9 și 10).

fig. 1

fig. 9

fig. 2

fig. 10

Spatele încercați să-l mențineți cât mai drept, fundul împins în spate iar brațele întinse vă vor ajuta la echilibru.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.