6 trucuri de gătit care te ajută să slăbești fără să ții cură

De foarte multe ori, și am mai spus asta, problema cu îngrășatul vine din obiceiuri alimentare proaste, larg răspândite în mai toate bucătăriile moderne. Așadar o soluție foarte bună pentru a slăbi este de a face mici schimbări în modul în care gătiți anumite feluri de mâncare. De fapt, nici nu trebuie să renunțați la prea multe dintre alimentele care vă plac. Doar să le mâncați corect.

sursa: eatthis.com

sursa: eatthis.com

Ba chiar, pe termen lung, chiar dacă țineți cură de slăbire sau nu aveți probleme cu greutatea, e foarte indicat să corectați aceste greșeli de alimentație, fie ca să păstrați rezultatele unei cure de slăbire, fie pentru sănătatea voastră, pentru că problema cu îngrășatul nu e singura.

Așadar iată cele 6 schimbări în modul de a găti alimentele care vă vor ajuta să deveniți mai supli(e) fără efortul unei cure de slăbire restrictive:

1. Folosește uleiurile potrivite

Uleiul de floarea soarelui nu e singurul de pe planetă. Pentru salate, mult mai bun, mai gustos, mai sănătos și mai nutritiv este cel de măsline extravirgin.

La gătit, este foarte important să folosiți uleiuri rezistente la ardere. Folosindu-le pe cele care nu au această calitate, mâncarea prăjită poate deveni chiar toxică. Ideale sunt cele exotice, de cocos, palmier dar mai merg folosite și cel de rapiță sau de măsline.

Ca notă generală, însă, e bine să evitați pe cât puteți prăjelile.

2. Făină integrală în loc de albă

Cea albă, ca și mălaiul, are încărcătură glicemică foarte mare. E bine să folosiți variantele integrale, pe cele din alte cereale decât grâu sau porumb sau, dacă nu puteți renunța la ele, amestecați-le cu hrișcă.

3. Înlocuitorii sănătoși și dietetici pentru zahăr

Zahărul este una dintre cele mai mari probleme din alimentație. Iar înlocuitorii sintetici nu sunt nici ei mai buni. Eu una nu-i folosesc și nici nu-i recomand. Pe larg despre efectele nocive ale zahărului rafinat dar și care sunt variantele bune de înlocuire am scris AICI.

4. Gătește cât mai simplu

Simplitatea este cheia unei siluete frumoase și a unei diete cât mai sănătoase. Faceți mâncăruri cât mai simple, fără sosuri complicate și renunțați la ideea proastă de felul 1, felul 2 și desert la aceeași masă. Mâncați un singur fel de mâncare. Iar când gătiți sau alegeți garnitura și salata, încercați să evitați pe cât posibil combinațiile proaste de alimente pe care le găsiți expuse foarte clar, în tabel și explicate AICI.

5. Folosește condimente

Desigur cele naturale. Piper sau, mai ales, ardei iute și derivatele. Sunt surse excelente de antioxidați și au compuși care stimulează arderile metabolice, deci de grăsimi.

6. Alimentele minune

Există o serie de alimente foarte sănătoase și care, în plus, mai și ajută la arderea grăsimilor și intensifică procesele metabolice. O listă cu exemple aveți AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.