Slăbește simplu și eficient eliminând aceste 5 greșeli banale de alimentație

Micile greșeli din rutina de alimentație sunt cele care fac o diferență uriașă. Pe câtă lume n-ați auzit plângându-se că nu mănâncă mult dar că nu reușește să slăbească sau, mai rău, că se tot îngrașă? Și, de multe ori, acești oameni nu mint.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Problema majoră a stilului de viață modern este că a înrădăcinat o serie de obiceiuri alimentare care îngreunează digestia și procesele metabolice. Combinate și cu lipsa de mișcare, duc la îngrășare deși poate nici nu mănânci foarte mult.

5 greșeli de alimentație care îngrașă

1. Mâncatul haotic, chiar și înfometarea

Este cea mai frecventă greșeală a omului modern. Nu-i dă organismului energia de care are nevoie atunci când are activitate, adică la începutul și pe parcursul zilei, iar organismul se vede nevoit să consume din ce are și nu, nu va arde grăsimi ci va prefera masa musculară, în timp ce mesele cele mai concentrate sunt seara, atunci când activitatea scade deci organismul va transforma caloriile în depozite de grăsimi, pe de o parte, iar digestia va fi îngreunată pe timpul nopții și nici somnul nu va fi liniștit, pe de alta.

Mâncat de 5 ori, asta recomand eu, 3 mese principale și 2 gustări. Iar ultima dată să mănânci cu 4 ore înainte de culcare. Doar apă, în aceste 4 ore.

2. Alimente mâncate în momente nepotrivite

Fructele, de exemplu, sunt foarte bune și sănătoase. Însă ele nu se mănâncă decât ca masă separată, la distanță de 2 ore de oricare alta și în prima parte a zilei. Mâncate seara îngreunează digestia și produc balonare.

Carbohidrații, un alt exemplu, și aici mă refer la făinoase dar la cele bune. Eu spun mereu că sunt adepta unei diete complete, adică nu încurajez eliminarea niciunui element. Dar carbohidrații trebuie consumați în prima parte a zilei, pentru că presupun eliberarea de multă energie însă pe termen scurt, deci trebuie mâncați atunci când aveți activitate care să și consume această energie. Deci nu seara.

De asemenea, mâncați carbohidrați înainte de antrenament, ca să aveți energie, și proteine după, esențiale pentru refacerea și creșterea masei musculare.

3. Combinațiile alimentare proaste

Cele mai frecvente: carne și cartofi, cafea cu lapte, mai multe feluri de proteine (carne, brânză, ouă). Luate separat, fiecare dintre aceste alimente sunt perfect inofensive ba chiar te pot ajuta să slăbești. Combinarea necorespunzătoare se transformă în produse care îngreunează metabolismul și care fac organismul să depună grăsime. Găsiți AICI tabelul combinațiilor alimentare greșite și corecte.

Adăugarea de sosuri poate transforma într-o adevărată bombă calorică chiar și o inofensivă salată. Nu mai vorbim despre sosurile de brânză peste preparatele din carne. Când adăugați un sos, trebuie să-l luați în calcul ca pe orice alt aliment, atât ca aport caloric dar și în contextul combinațiilor din tabelul spre care v-am pus link mai sus.

4. Desertul mâncat la finalul mesei

Ideea de desert, așa cum este ea împământenită, adică la finalul mesei, este total eronată și este una dintre cauzele obezității. Revenim, astfel, inerent, tot la tabelul combinațiilor.

Ideea este că desertul, dulcele adică, trebuie să reprezinte una dintre cele 2 gustări din zi, luată la 2 ore față de masă.

5. Apa imediat după masă

Este un obicei foarte des întâlnit. Ba chiar, în unele restaurante, paharul de apă este adus odată cu mâncarea. Problema este că apa va îngreuna digestia. E bine să beți un pahar cu apă cu jumătate de oră ÎNAINTE de masă. Iar, dacă chiar nu puteți renunța la obiceiul de a bea lichide imediat după ce ați mâncat și nu puteți aștepta măcar jumătate de oră, beți ceai, de preferință verde.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.