Slăbește fără să ții cură făcând doar aceste 5 schimbări simple în alimentație

Se poate slăbi fără diete complicate și calculat la sânge numărul caloriilor. Doar făcând câteva schimbări simple, zic eu, în modul de alimentație. Vorbesc despre eliminarea obiceiurilor proaste și chiar nocive pentru sănătate, nu doar pentru siluetă. Aceasta va veni ca bonus. 🙂 Iată care sunt acestea.

img_1844

1. Făina albă în loc de integrală integrală

Și aici mă refer la pâine, paste, cereale pentru micul dejun etc. La fel și în cazul mălaiului. Acesta nu trebuie să fie procesat și e bine să fie amestecat cu hirșcă sau făină din alte cereale. Da! Mai există pe pământ și altele în afară de grâu și porumb. 🙂

2. Zahăr rafinat cu cel brun

Zahărul rafinat este foarte nociv pentru organism și dă dependență. Am explicat pe larg AICI. Cel mai simplu lucru este să-l înlocuiești cu cel brun. Bine ar fi să treci și la nivelul următor, adică înlocuitorii naturali pe care-i găsești în articolul spre care am dat link mai sus.

3. Puțină disciplină și simplitate în dietă

N-o să crezi dar, dacă mănânci porții mici și dese, vei ajunge, per total, să mănânci mai puțin. Plus că organismul se va regla iar procesele metabolice se vor intensifica. 3 mese principale și 2 gustări, la distanță de 2-4 ore una față de alta, cu micul dejun fiind cea mai consistentă dintre ele și cina cea mai ușoară.

Fără sosuri, condimente cât mai simple și naturale, fără garnituri complicate, doar legume înăbușite, la grătar sau crude, și cu salate doar din legume. Desigur asta dacă nu salata este felul principal de mâncare, în sine, și atunci principiul e același: fără sosuri, crutoane, combinații de proteine, adică ou, brânză și carne. Alegeți doar una dintre ele.

De fapt, combinațiile alimentare nepotrivite sunt principalul motiv, după părerea mea, pentru faptul că obezitatea a ajuns una dintre cele mai mari probleme în ziua de astăzi. Găsiți AICI un tabel al combinațiilor permise și interzise, întocmit de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, vocea cea mai avizată, după părerea mea, în materie de nutriție.

Și fără prăjeli. Prin prăjire, chiar și cel mai sănătos și dietetic aliment este încărcat cu grăsimi nesănătoase. Iar când trebuie neapărat să căliți ceva sau să folosiți ulei în prepararea termică a alimentelor, folosiți uleiuri rezistente la prăjire. Și aici vorbesc, în special, despre uleiul de cocos.

4. Doar carne slabă și pește

Grăsimea de origine animală este cea care se traduce în colesterol rău, cel responsabil pentru multe probleme cardiovasculare. Puteți mânca inclusiv porc. Dar mușchi nu ceafă. 🙂

5. Mai multă apă și odihnă

Hidratarea este cheia sănătății. Repet până la epuizare: fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa cum trebuie. Iar hidratarea se obține bând apă sau ceaiuri, eu îl recomand pe cel verde, nu sucuri, cafea sau alte prostii.

Iar odihna este la fel de importantă fiindcă organismul are nevoie să se refacă. Dacă nu-i acorzi timpul ăsta, își va încetini procesele, inclusiv cele metabolice, se va simți atacat și va începe să depoziteze grăsimi și, desigur, riști să te îmbolnăvești.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.