4 lucruri banale pe care să le faci la birou pentru o siluetă frumoasă și sănătoasă

Sedentarismul este cauza foarte multor probleme de sănătate, pe lângă obezitate. Așadar, chiar dacă nu sunteți prea preocupați(te) de siluetă, dacă vă pasă măcar puțin de sănătatea voastră și de cum vă va arăta bătrânețea, în putere sau stând prin doctori, atunci trebuie să faceți eforturi să faceți măcar un minimum de mișcare.

sursa: www.careeraddict.com

sursa: www.careeraddict.com

Cea mai invocată scuză a celor care nu se mișcă absolut deloc este lipsa timpului fiindcă petrec mult timp la birou. Vă spun, însă, că nu este o scuză bună ci doar un pretext. Există metode prin care te poți mișca chiar dacă-ți petreci viața la muncă și ești frânt când ajungi acasă. Iată 4 idei:

1. Ridică-te la fiecare 15 minute și fă câțiva pași

Este foarte important și pentru circulația sângelui și pentru ca mușchii să nu se atrofieze dar, mai ales, pentru sănătatea coloanei vertebrale. Durerile de spate și deformațiile coloanei vertebrale au drept cauză principală statul prea mult în fund.

Nu moare nimeni dacă, la fiecare 15 minute, te ridici, te întinzi și faci câțiva pași.

2. Plimbă-te în timp ce vorbești la telefon

Când vorbești la telefon, oricum nu te mai concentrezi la fel de bine la ce faci sau poate chiar te oprești din lucru. Așa că nu te împiedică în niciun fel dacă faci și câțiva pași, în același timp, în loc să stai tot pe scaun.

3. Nu fi leneș, folosește orice prilej ca să te miști

Urcă pe scări, nu cu liftul, dă print la o imprimantă mai îndepărtată de biroul tău, nu la cea mai la îndemână, mergi la o toaletă mai îndepărtată sau aflată la alt etaj. Nu fi comod(ă). Nu pierzi cine știe ce timp alegând un traseu mai lung, este doar un alint și un pretext, dar câștigi sănătate și stare de bine.

4. Câteva exerciții

Iar, dacă ești mai decis să faci mișcare și mai îndrăzneț, iată și câteva exerciții pe care le poți face fără să-ți părăsești scaunul și biroul.

Lasă jena. S-ar putea chiar să fii considerat cool de către colegi și să lansezi o modă. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.