5 motive ca să te apuci de făcut mișcare

Dacă duci o viață sedentară de mult timp, știu că îți vine foarte greu să te apuci de făcut mișcare și ți se pare practic imposibil. Ai senzația că vei leșina după primii pași și, cel mai probabil, chiar așa va fi, la început. Știu cum e fiindcă și eu, când m-am apucat de făcut mișcare, după 30 de ani, am am avut aceleași temeri.

POZA NOUA BLUG

Acum, însă, nu-mi mai imaginez viața altfel și vă spun imediat de ce. Cât despre condiția fizică, asta se face. Important este să depășiți febra musculară și oboseala de la început.

Iată și motivele care mă fac pe mine să nu-mi mai doresc să mă întorc la stilul de viață sedentar.

5 motive ca să te apuci de făcut mișcare și să nu te mai lași

1. Nu vei mai avea dureri

Este motivul principal care m-a determinat pe mine să mă apuc. Sedentarismul duce la atrofierea mușchilor, în special a celor care susțin coloana vertebrală. Așa apar durerile cervicale și de spate, senzația de mușchi înnodați. De câte ori n-am chef să mă antrenez, îmi aduc aminte că aveam dureri constante care nu treceau cu masaje decât temporar și mă apuc de antrenament fiindcă nu vreau să mă mai întorc în acel punct al vieții mele.

Dacă ai această problemă, poți începe cu exercițiile de mai jos care te vor ajuta fix în acest sens.

Apoi poate-ți faci curaj să încerci și alte antrenamente de pe canalul meu de YouTube, în timp ce te uiți la tv. 🙂

2. Reduci riscul de boli cauzate de sedentarism

Singurul lucru de care-mi este groază este o bătrânețe cu neputință. Nu mă imaginez stând în pat, chinuindu-mă la fiecare pas și sperând că-mi dă cineva o cană cu apă. Mișcarea te ajută să-ți păstrezi corpul tânăr cât mai mult timp. Fotografia de mai jos ilustrează cel mai bine ce vreau să spun.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Mai departe, fiecare alege pentru el.

3. Vei arăta mai bine

Nu cred că trebuie să mai vin cu nicio explicație suplimentară sau argument la punctul ăsta. :)) Chiar dacă îți plac siluetele mai pline, nu știu cine preferă șuncile sau carnea flască și tremurândă. Mai rotundă sau mai zveltă, frumos este ca pielea și mușchii să fie tonifiați. Asta dă aspectul de tinerețe.

4. Te relaxează și-ți dă o stare generală bună

Mai ales în timpul antrenamentelor de MMA, nu mă gândesc la nimic altceva. Reușesc să mă decuplez total de la problemele cotidiene. Asta pe plan psihic. Fizic, vei sesiza diferența chiar după primul antrenament. Mișcarea ajută la eliberarea endorfinelor.

În plus, te va ajuta să ai un somn mai liniștit și odihnitor. Lipsa odihnei duce la multe dezechilibre în organism.

5. Te ajută să mai reduci viciile

În timp ce faci mișcare, bei doar apă. Nu fumezi, nu bei alcool sau cafea. În plus, eu una am constatat că nici după antrenament nu simt nevoia să fumez.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.