3 motive de ce ai grăsime pe abdomen chiar dacă ești slab(ă) sau faci abdomene

Cel mai greu este să scapi de grăsimea din jurul taliei. Este o problemă pe care o au inclusiv persoanele slabe sau care fac mișcare. Mulți au senzația că este suficient să facă x abdomene și gata. Din păcate nu este deloc atât de simplu. Poți să faci și 1.000 de abdomene pe zi și totuși să ai în continuare grăsime pe abdomen. Și există mai multe explicații pentru asta. Vi le spun imediat.

Mai întâi, însă, pentru cei care spun că nu-i interesează dacă au colăcei fiindcă frumusețea vine din suflet :), mai spun și că grăsimea de pe abdomen este foarte periculoasă pentru sănătate. Și asta pentru că ea nu se acumulează doar subcutanat, ci este semn de grăsime viscerală, adică în interior. Ca să explic mai simplu, înseamnă că aveți grăsime în jurul organelor ceea ce, pe termen lung, poate deveni o problemă vitală. Lucrurile stau ca-n figura următoare.

sursa: return2health.net

sursa: return2health.net

Acum, însă, iată de ce e posibil să faci abdomene în mod regulat și totuși să nu scapi de colăceii din jurul taliei. Poate fi una dintre variantele de mai jos sau toate 3 cauza.

1. Nu mănânci ce trebuie

Orice nutriționist, antrenor, sportiv sau om care face mișcare și e interesat cât de cât de lucrurile astea îți va spune că abdomenul plat depinde în proporție covârșitoare de ce mănânci. 90% aș spune, mai ales în cazul femeilor. Bărbații sunt ceva mai privilegiați pentru că au mult testosteron care-i ajută la creșterea masei musculare. Masa musculară consumă mai mult și nici grăsimea subcutanată nu rezistă în jurul ei. De asta nu-s chinuiți nici de celulită. Desigur, cei care se mișcă. Masa musculară nu crește stând pe fund, mâncând cârnați și bând bere.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți “cureți” dieta. Găsești pe acest blog, în meniu la categoria “Nutriție”, o sumedenie de articole, de la piramidă alimentară, reguli de combinare a alimentelor, sursele de lipide, glucide și proteine bune. Poți începe cu lista mea de alimente și reguli, pe care o găsești AICI.

5

2. Trebuie să slăbești

Chiar dacă ești slab(ă), dacă ai colacei în jurul abdomenului înseamnă că trebuie să mai dai jos puțin. Atenție, nu înfometându-te. Atunci, cu siguranță, nu vei slăbi în jurul taliei. Îți cureți alimentația, așa cum spuneam la punctul 1, și faci exerciții cardio. Eu recomand urcatul scărilor în ritm alert și săritul corzii. Dacă ți-e lene să ieși din casă, iată mai jos câteva exerciții cardio pentru care nu-ți trebuie mai mult de un metru pătrat.

Desigur, exercițiile cardio trebuie completate cu cele specifice.

3. Nu faci ce și cât trebuie

Abdomenului îi plac provocările. Deci, dacă faci abdomene și rezultatele nu se văd, înseamnă că nu faci suficiente sau faci același tip iar corpul s-a obișnuit deja. Vorba lui Muhammad Ali, dacă nu te doare, nu contează sau, cum spunea el exact, “încep să număr abdomenele abia după ce începe să mă doară”.

Pe de altă parte, corpul trebuie păcălit constant. Iar asta este cu atât mai adevărat în cazul abdomenului. Dacă faci aceleași abdomene clasice în fiecare zi, se va obișnui și degeaba le mai faci. Există o sumedenie de feluri de a-ți antrena abdomenul. Iată câteva exemple in tutorialul video de mai jos.

De asemenea, te vor ajuta și cele pentru talie, din tutorialul de mai jos.

Pe care le poți alterna cu acestea

Combină-le diferit la fiecare antrenament, schimbă în fiecare zi rutina, măcar ordinea, mărește intensitatea, lungește intervalul de exercițiu și scurtează-l pe cel de pauză apoi mărește numărul de serii. Garantez că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

One thought on “3 motive de ce ai grăsime pe abdomen chiar dacă ești slab(ă) sau faci abdomene

Comments are closed.