5 trucuri ca să nu te îngrași fără să te concentrezi cât mănânci

Desigur că, așa cum am mai spus, eu recomand o dietă echilibrată, curată și bine organizată. Dar despre asta am tot vorbit și v-am dat și lista mea de alimente. Dacă totuși nu poți să faci această schimbare, există trucuri care să te ajute să mănânci fix atât cât are nevoie organismul, nu în plus.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Bea multă apă

Începe cu 400 de ml dimineața, imediat ce te-ai trezit, iar după jumătate de oră mănâncă un mic dejun consistent.

Apoi, pe parcursul zilei, ai grijă să ai mereu lângă tine o sticlă de apă sau ceai și bea câte puțin de câte ori ai ocazia. Nu te grăbi.

Cu jumătate de oră înaintea unei mese programate, bea din nou apă. Vei mânca mai puțin plus că ajută digestia.

Pe parcursul zilei, dacă ți se face foame, în loc să iei ce-ți pică la mână, bea un pahar cu apă și așteaptă jumătate de oră. De foarte multe ori, confundăm setea cu foamea. Dacă îți mai este foame, atunci mănâncă.

2. Mănâncă ceva cam la 2 ore

Mesele principale trebuie să fie în număr de 3. Între ele, însă, cam la 2 ore, mănâncă un fruct sau câteva nuci sau alune. Mâncând puțin și des, nu vei ajunge să o faci pe fond de foame avansată deci să te îndopi. Îți garantez că și cantitatea totală de alimente va fi mai mică.

3. Nu te îndopa și pune-ți porții mici

Măsura este cheia. Nu e nevoie să mănânci un cozonac întreg ca să îţi potoleşti pofta. Mănâncă puţin, mai ales în cazul alimentelor care îngraşă. Şi încet. Vei vedea că te vei sătura cu mai puţină mâncare decât crezi.

De asemenea, pune-ți puțin în farfurie. Avem tendința inconștientă de a termina tot din farfurie chiar dacă ne-am săturat cu mai puțin. Plus că nu e nicio tragedie: poți oricând să te ridici să-ți mai pui.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

4. Alimentele minune care intensifică arderile

Cum ar fi ananasul crud şi ardeii iuţi. Un metabolism cu arderi mai intense va consuma mai multe calorii, logic. 🙂

5. Mișcă-te mai mult

Chiar dacă nu te apuci de făcut antrenamente, poți să mergi mai mult pe jos parcând mai departe de intrare când mergi la muncă sau la mall sau să cobori cu o stație mai devreme, să urci pe scări în loc să iei liftul, să mergi la o baie sau o imprimantă mai depărtată de biroul tău, să te plimbi când vorbești la telefon, să te obișnuiești să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași la fiecare 15 minute. Doar câteva idei simple și care nu necesită niciun efort.

Ideal, desigur, ar fi să vă apucați de făcut serios mișcare iar pentru asta găsiți multe antrenamente pentru începători, simplu de făcut acasă dar foarte eficiente, pe acest blog, la categoria “Programul meu de mișcare” sau pe canalul meu de YouTube.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

 

3 thoughts on “5 trucuri ca să nu te îngrași fără să te concentrezi cât mănânci

  1. Daca avem o salata de varza fara ulei doar cu lamaie trebuie avut in vedere masura si la ea?

Comments are closed.