3 trucuri pentru stimularea metabolismului – slăbești fără să ții cură

Una dintre cele mai bune metode de a slăbi sau de a-ți menține silueta mâncând, însă, mai tot ce îți dorești, fără să te concentrezi, este de a-ți stimula arderile. E logic: adică organismul să ardă mai repede și mai eficient aceeași cantitate de energie.

sursa: lovethispic.com

sursa: lovethispic.com

Da, metabolismul lent nu este doar un mit sau o scuză a celor fără voință. Chiar există. Genetic, unii oameni au arderi mai intense, alții mai lente dar, de asemenea, odată cu vârsta, toate procesele din organism se încetinesc deci inclusiv cele metabolice.

Intensificarea arderilor pare un vis frumos dar nu este o iluzie, chiar se poate realiza și prin mijloace cât se poate de concrete. Iată 3:

1. Mărește-ți masa musculară

Dacă nu faci deja mișcare, apucă-te! Este sănătate curată din toate punctele de vedere. Nu mă refer doar la matematică simplă: să consumi mai mult decât mănânci, dacă vrei să slăbești, sau atât cât mănânci, dacă vrei să te menții. Sedentarismul fie stă la baza fie agravează cele mai multe probleme de sănătate.

Ca să-ți stimulezi metabolismul, însă, trebuie să faci exerciții care să crească masa musculară pentru că mușchii tonifiați și puternici consumă calorii chiar și în stare de repaos plus că nu suportă celulita în jurul lor. 🙂

Iar pentru asta ajută mult antrenamentele intense, pe intervale, adică lucrați o perioadă nu foarte mare de timp dar la intensitate foarte mare, cu o pauză scurtă iar apoi reluați tot la intensitate maximă. Puteți începe cu cel de mai jos:

După ce vă familiarizați cu fitness-ul și mișcarea, vă recomand să treceți la antrenamentele de tip HIIT, adică High Intensity Interval Training și la adăugarea de greutăți la exercițiile funcționale. Greutățile vor face ca efortul să fie mai mare deci și antrenamentul mai eficient. Adică fă exercițiile pentru brațe sau genuflexiunile ținând gantere în mâini, la cele pentru picioare, fund, coapse pune-ți greutăți pentru picioare, adică benzi cu adeziv umplute cu nisip, folosește banda elastică (favorita mea) sau kettlebell, ține o greutate în brațe la abdomenele clasice.

Urcatul scărilor în ritm alert este, de asemenea, un exercițiu foarte eficient pentru stimularea metabolismului.

2. Introdu în dietă alimentele minune

Ananas, ardei iuți, fructe de pădure, ceai verde, pătrunjel, proteine dar din carne slabă (curcan, pește, piept de pui). Și urdă! Poate n-ați știut dar proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară, deci intensifică arderile.

Dacă vă doriți să vă “curățați” dieta, puteți citi AICI lista mea de alimente și reguli de nutriție. Adică ce aplic eu. Mai sunt și multe alte articole pe temă în categoria “Nutriție”, în funcție de obiectivele voastre.

img_3524

3. Grăsimi, proteine și probiotice în regimul alimentar

Da, știu! Pare că acum contrazic tot ce știai despre îngrășare. Dacă te documentezi, vei vedea că proteinele au proprietatea de a stimula organismul datorită efectului termogenetic și a faptului că au un rol esențial în creșterea masei musculare. Bineînțeles că vorbesc despre proteine din surse de calitate. Găsești o listă cu alimente, pe categorii (grăsimi, carbohidrați, proteine) AICI.

Grăsimile, și ele tot din sursele bune, le găsești tot în articolul indicat anterior, stimulează producerea de testosteron care ajută la creșterea masei musculare. Liniște-te. Nu-ți va crește barbă. :))

Flora bacteriană din sistemul digestiv are un efect important asupra proceselor metabolice și a producției de insulină. Câteva surse de probiotice sunt varza acră, lactatele fermentate, borșul și murăturile. Bineînțeles că trebuie completate cu prebiotice, care favorizează tranzitul intestinal și întăresc mușchii colonului. Surse de prebiotice sunt ceapa, prazul, bananele și grâul integral.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.