4 obiceiuri la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

Vrei să slăbești dar ideea de a ține cură te îngrozește sau ai mai reușit să ții însă nu până la capăt sau te-ai îngrășat imediat după. Pentru toate astea sau dacă, pur și simplu, vrei să mai dai jos câteva kilograme fără să te chinuiești și să faci un pas mic spre a trăi mai sănătos, există o soluție. De fapt, 4. 4 obiceiuri la care, dacă renunți, își va fi mult mai ușor să-ți atingi scopul. Iată-le:

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Desertul

Ideea de a mânca ceva dulce la finalul mesei este, după părerea mea, cel mai prost obicei al bucătăriilor moderne. Al tuturor, pentru că am observat că este general și uniform răspândit. De fapt, asocierea de cât mai multe alimente la o masă este lucrul care îngrașă cel mai tare. Simplitatea este cel mai de preț lucru pe care l-a pierdut omul civilizat. Sau care se consideră așa…

Desertul trebuie mâncat separat de alte mese, la distanță de 2 ore, dacă nu vreți să vă îngrășați, ca gustare și în prima jumătate a zilei. Indiferent dacă vorbim despre fructe sau dulciuri, indiferent dacă sunt gătite după rețete dietetice și sănătoase sau nu. Vorbim despre carbohidrați, deci energie mare, aproape instantanee și care se termină repede. Deci trebuie să aveți activitate fizică pentru a o consuma.

2. Ronțăitul

În loc să mâncați organizat, 5 mese pe zi, adică 3 principale și 2 gustări, mâncați tot felul de prostioare, uneori de plictiseală și, în general, alimente cu calorii goale. Adică pline de zahăr și grăsimi dar fără nutrieți valoroși pentru organism. Trebuie să vă educați puțin. Mâncatul nu e o activitate în sine ci are rostul de a supraviețui.

Dacă aveți la voi în permanență alimente sănătoase și mâncați așa cum v-am spus, în niciun caz nu veți simți foame în vreun moment din zi.

3. Căderea în extreme

Fie vă satisfaceți absolut fiecare poftă și în cantități industriale, fie vă privați total de alimentele care vă plac. Prima e o copilărie. După vârsta de 5 ani, ar trebui să fim oameni educați. Noi ne stăpânim corpul, nu invers.

A doua va provoca frustrări maxime și veți sfârși prin a vă îndopa, adică să cădeți în cealaltă extremă.

Echilibrul și măsura sunt cheia, am spus mereu. Vă puteți satisface plăcerile din când în când și e suficient un cornet de înghețată, de exemplu, nu un camion întreg. Plus că, dacă mâncați dulciurile, de exemplu, în felul descris la primul punct, nu e o tragedie pentru nimeni. Noaptea vă puteți găsi activități mult mai plăcute decât mâncatul. Știu eu sigur. 🙂

4. Nu bei deloc apă

Este o altă “boală” îngrozitor de răspândită a omului modern. Cafeaua și sucurile se beau de gust, nu pentru a potoli setea. Iar deshidratarea se traduce printr-o poftă de mâncare exagerată. Da, nu prea ne cunoaștem corpul și confundăm mai tot timpul setea cu foamea.

În jur de 2 litri de apă sau ceai pe zi trebuie să bea un adult normal. Desigur că diferă cantitatea în funcție de greutate, dar nu vă încarc. Și, desigur, mai mult dacă faceți mișcare sau când sunt temperaturi ridicate. Și nu, hidratarea nu se face decât cu apă plată și ceai. Nu cu altceva.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

3 thoughts on “4 obiceiuri la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

  1. sucurile ,smoothie(preparate in casa) nu se dau pe gat,ci se plimba prin gura,amestecandu-le bine cu saliva.este o conditie esentiala pentru a fi diferate si asimilate,la fel si cu APA,adica MESTECATI apa,da ,suna ciudat,dar ce mare adevar este,pentru cei care vor sa recunoasca si sunt deschisi la informatii dovedite stiintific.

Comments are closed.