5 lucruri pe care le fac eu ca să mă asigur că am sărbători fericite

Sărbătorile sunt o perioadă pe cât de frumoasă pe atât de complicată. Ca să ne putem bucura de ele, e important să fie liniștite. Și, pentru asta, putem face și noi câte ceva. Vă voi spune, în continuare, ce evit eu, în aceste perioade, ca să nu risc să mă enervez inutil sau să-mi stric liniștea.

10

1. Nu mă înghesui la cumpărături

Nimic nu urăsc mai tare decât aglomerația din magazine din timpul sărbătorilor. Ce fac să o evit? Cumpăr din timp ce se poate, de pe net, în cazul produselor nealimentare și dacă nu trebuie neapărat să probez lucrurile respective și mă duc la cumpărături noaptea. Slavă Domnului, în București sunt câteva supermarketuri deschise non-stop.

2. Îmi fac mici plăceri

Mai multe decât de obicei. 🙂 Și aici mă refer, în primul rând, la partea care ține de alimentație. Chiar și eu mănânc mai multe dulciuri în perioada asta, deși nu mă omor după ele, în general. Sunt o norocoasă. Ce vreau să spun: e în regulă să mai renunți la restricțiile pe care ți le impui în mod uzual. Nu moare nimeni.

3. Nu fac excese

Deci nici nu exagerez. Și mă refer, în continuare, la alimentație. Și n-o să vă spun să vă gândiți la siluetă ca să arătați bine de Revelion. Excesele alimentare, mai ales dacă ați ținut post, pot duce la probleme de sănătate. Ce sărbători sunt alea dacă te simți rău sau, Doamne ferește, chiar ajungi la spital?!

4. Ignor mult și pe mulți

Da, deși sloganul perioadei e să fim mai buni, de sărbători eu mă fac puțin mai egoistă. Nu mă mai consum din orice, ignor orice gest sau persoană care încearcă să mă enerveze, să mă provoace sau care se alintă din nevoia de atenție excesivă. Desigur că mă refer la situații care depășesc limita atitudinilor normale la cap. TOȚI trebuie să fim mai buni și mai toleranți în perioada asta, nu doar unii.

5. Nu fac bilanțuri, nu mă evaluez

Am tot anul la dispoziție pentru asta și o și fac în mod constant. Nu e momentul și acum. Asta e o perioadă în care trebuie să mă simt bine așa că toate acțiunile mele sunt doar în sensul ăsta. Acum doar mă încăpățânez să am o părere foarte bună despre mine și elimin orice încearcă să contravină. V-am mai spus că, odată cu vârsta, tot exersez treaba asta cu egoismul. :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.