Cum să faci să-ți fie drag și ușor să faci mișcare

Sedentarismul este una dintre cele mai mari probleme ale omului modern și principalul motiv pentru multe afecțiuni. Mai toate meseriile practicate astăzi se desfășoară la birou și prea puțini își petrec timpul liber făcând mișcare. Și, odată ce te-ai obișnuit cu un stil de viață, e foarte greu să ți-l schimbi. Merită, însă, să faceți un mic efort să vă mișcați măcar puțin. Imediat veți vedea că vă veți simți mai bine, veți arăta mai bine iar beneficiile chiar și ale unui minimum de mișcare sunt imense.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Iată câteva metode de a transforma mișcarea într-o activitate relaxantă și amuzantă.

1. Mișcă-te pe muzică

Practic, dacă dansezi, nici nu ți se va mai părea că faci mișcare. Nici măcar nu trebuie să faci ceva în plus. Pune muzică în timp ce faci curățenie în casă, de exemplu. Îți va veni pofta de dans și chiar și această activitate va deveni brusc mai plăcută.

2. Antrenează-te împreună cu iubitul(a)/prietenul(a)

Activitățile și pasiunile comune sunt cheia fericirii unei relații de durată. Iar timpul va trece mult mai ușor. Iată un exemplu de cuplu la antrenament

Another couples exercise for you guys to try out! Tag your swolemate and see if they’re up for it 💪😘 #dreamteamfitness

Un clip video postat de Amanda & Jesper (@dreamteam.fitness) pe

și de exerciții făcute în tandem de fetele de la Victoria Secret.

Fact: workouts are better with a buddy. Tag yours! @jastookes @josephineskriver @joja #WhyYouNeedABuddy

Un clip video postat de Victoria Sport (@victoriasport) pe

3. Ieși din casă

E adevărat că eu, aici, pe blog, vă dau antrenamente de făcut acasă dar nu înseamnă că trebuie să le faceți neapărat în sufragerie. Puteți, foarte bine, să le faceți și în parc. Sau să ieșiți la alergat ori măcar la o plimbare. Mai ales dacă e o zi însorită, veți vedea că vă veți îmbunătăți brusc dispoziția. Sau încercați să săriți coarda din nou, ca-n copilărie. Este unul dintre cele mai amuzante și eficiente exerciții.

4. Încercați mereu exerciții noi

În afară de faptul că asta trebuie să faceți oricum, dacă vreți rezultate vizibile cât mai repede, corpul având mereu nevoie să fie stimulat, dar curiozitatea este în gena ființei umane. Nimic nu duce mai repede la blazare și depresie decât rutina.

5. Oferă-ți recompense

Este cel mai bun stimulent. 🙂 Îmi iau poșeta aia care-mi place de mult dacă mă antrenez 7 zile la rând sau după ce dau jos 3 kg. Păstrează lucrurile suficient de simple pentru a fi amuzante dar destul de complicate pentru a ajunge și la rezultatele dorite. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.