5 obiceiuri la care trebuie să renunți de mâine

Pentru că nu sunt bune pentru organismul tău și trebuie să mai trăiești cu el încă mult timp de acum încolo. Cu cât ai mai mare grijă de el, cu atât veți fi împreună mai mult timp. 🙂

Vorbesc despre lucruri minime, obiceiuri a căror lipsă nu-ți va da viața peste cap dar care va conta enorm pentru sănătatea ta. Obiceiuri care sunt mai nocive decât ți-ai fi imaginat, cărora, probabil, nici nu le dai mare atenție dar care-ți afectează zilnic organismul și nici nu te lasă să ai silueta pe care ți-ai dori-o.

img_3524

1. Bei orice mai puțin apă

Este greșeala fundamentală cel mai des întâlnită la omul modern. Ai senzația că sucurile și cafeaua îți țin de sete. Nimic mai fals. Apa este esențială pentru absolut fiecare proces din organismul tău. Fiecare celulă are nevoie de ea pentru a funcționa în parametri normali. Deci trebuie să bei apă și ceaiuri. Doar așa te hidratezi.

Iar cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să începi să bei o cană de 400 de ml de apă, dimineața, imediat după ce te-ai trezit. Face minuni iar efectele le vei sesiza imediat în primul rând pe pielea ta, care va fi mai luminoasă și mai elastică.

2. Mănânci multe prăjeli

Și cel mai sănătos aliment, prin prăjire, este încărcat cu grăsimi nesănătoase care-ți afectează sistemul cardio-vascular. Colesterolul rău crește, grăsimile se depun pe vasele de sânge, acesta nu mai ajunge în cantitate corespunzătoare la inimă, creier, de fapt, la orice celulă. Așa crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și complicații vasculare care pot duce inclusiv la amputații de membre. Nu exagerez deloc! Întrebați orice doctor și vă va spune același lucru.

3. Nu-ți mai bombarda organismul cu așa-numitele calorii goale

Ronțănele, chipsuri, fast-food. Conțin cantități enorme de grăsimi nesănătoase, despre care am vorbit mai sus, și nu au niciun fel de valoare nutritivă. Adică organismul nu câștigă nimic. Doar foarte multe calorii care se traduc în depuneri inestetice și nesănătoase de grăsimi. Vei fi gras și bolnav, nu suplu și sănătos. Nu zic să renunți total, doar să mai tai din ele, că nu-i vreo tragedie.

4. Mănânci cantități industriale de zahăr

Și habar n-ai câte efectele nocive are asta asupra sănătății tale. Le-am descris pe larg AICI. La fel cum am zis mai sus: măsura este importantă. Poți să mănânci orice doar s-o faci cu măsură.

5. Combini haotic alimentele

Este greșeala fundamentală a dietei omului modern. Prea puține alimente sunt nesănătoase sau îngrașă în sine. Ci doar modul în care sunt combinate la masă. Stomacul tău nu trebuie să semene cu o ghenă de gunoi în care arunci haotic tot ce-ți pică-n mână. Găsești AICI un tabel al combinațiilor alimentare bune și rele.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate.

One thought on “5 obiceiuri la care trebuie să renunți de mâine

Comments are closed.