E simplu să ne mișcăm. 5 lucruri pe care le poate face oricine, de mâine

Am vorbit AICI despre urmările sedentarismului. Vă rog să nu le neglijați. Rupeți-vă câteva minute din timp și citiți articolul. Nu este atât de lung însă vă spune lucruri foarte importante pentru viitorul vostru.

După ce l-ați citit, sunt absolut sigură că nu vi se va părea mare lucru să vă apucați chiar de mâine de aceste 5 lucruri simple, care necesită un efort minor, minim.

1. Ridicați-vă de la birou la fiecare 15 min

Statul pe scaun este poate cel mai nociv obicei al omului modern. Vă afectează coloana, mușchii și toate funcțiile organismului. Desigur asta presupune munca omului din secolul nostru. Dar nu înseamnă că nu trebuie să vă mai dezlipiți de pe scaun sau să vă repeziți spre unul în permanență.

Ridicați-vă și faceți câțiva pași la fiecare 15 minute, plimbați-vă în timp ce vorbiți la telefon, dați print la o imprimantă mai depărtată de biroul dvs, alegeți să mergeți la toaleta de la alt etaj. Sunt trucuri simple care vă dau ocazia să faceți un minim de mișcare și sigur nu vă afectează programul într-un mod vital.

2. Urcați pe scări, nu mai luați liftul

Urcatul scărilor este o activitate excelentă iar, făcută în ritm alert, arde mai multe calorii decât alergatul. Știu că pare SF ce vă spun, dar serios că nu a murit nimeni din urcatul pe scări. Plus că ați văzut cât de periculoase pot fi lifturile. 🙂 Pe scări nici nu e atât de aglomerat. Toată lumea se înghesuie în lift. 🙂

3. Coborâți cu o stație mai devreme

Mai ales dacă afară nu plouă sau nu bate vântul, este și o plăcere să mergi puțin pe jos. Mai vezi lumea, mai admiri orașul, mai vezi cerul. 🙂

4. Dansați prin casă

Să faci curățenie, de exemplu, poate fi mult mai plăcut dacă pui o muzică antrenantă și faci câțiva pași pe ritm. Vei vedea că vei fi și mai binedispus(ă) ceea ce-ți va îmbunătăți și relația cu iubitul/iubita. Oricui îi place să vină acasă la o persoană veselă și tonică, nu la un/o posomorât(ă).

5. Faceți câteva exerciții în timp ce vă uitați la TV

Și, la final, forțez puțin nota. :)) Vă arăt câteva exerciții simple pe care le puteți face pe canapea.

Vă garantez că nu pierdeți nimic de la TV. 🙂

img_1780