5 greșeli majore care te împiedică să slăbești

“Mă chinui să slăbesc și nu reușesc”. Nu vreți să știți de câte ori am auzit cuvintele astea. Cei mai mulți oameni nici nu-și dau seama cât de ușor le-ar fi să slăbească. N-ar trebui să renunțe decât la câteva obiceiuri foarte proaste. Dacă o fac, ar fi surprinși că-și pot menține o siluetă frumoasă mâncând chiar mai mult decât înainte.

Știu, pare un chin uriaș să-ți schimbi modul de alimentație. Nu-I chiar un capăt de țară. E doar chestie de obișnuință și orice învăț are și dezvăț, cred eu.

Așadar iată primele 5 lucruri pe care trebuie să încetezi să le mai faci dacă vrei să slăbești și să rămâi așa:

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

1. Elimini grăsimile

Doar pentru că se numesc grăsimi, lumea crede că și îngrașă. Nimic mai fals. Ca orice altceva în viață, însă, există grăsimi bune și grăsimi rele. Dar de grăsimi ai nevoie. Grăsimile nesaturate scad nivelul colesterolului rău și, ce să vezi, previn formarea depunerii de grăsimi în zona abdominală. În plus, grăsimile sunt digerate mai greu așa că sunt sățioase, deci țin de foame mai mult timp.

Deci trebuie să mănânci somon, orice fel de nuci, semințe, avocado, unt de arahide, ulei de măsline.

2. Renunți complet carbohidrați

Este o mare tâmpenie propagată de tot felul de nutriționiști, în ultima vreme. Carbohidrații reprezintă baza alimentației sănătoase. O spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi care toată viața lui a studiat numai asta. Desigur, ca și-n cazul grăsimilor, și ei sunt buni și răi.

Renunțarea la oricare dintre categorii, proteine, carbohidrați sau grăsimi, duce la o carență în organism care duce la o poftă neobișnuită de mâncare sau la pofte de alimente nesănătoase, sărat, dulce sau gras. Și așa intri într-un cerc vicios.

3. Ai toată activitatea pe stomacul gol

Adică, în loc să mănânci înainte de a avea activitate, adică la începutul și pe parcursul zilei dau înainte de antrenament, pentru ca organismul să și consume caloriile respective, o faci abia seara, când organismul ar trebui să se odihnească și când nu mai ai niciun fel de consum caloric. E logic, nu?!

Pe lângă faptul că organismul se va apuca de făcut depozite atunci când îl vei alimenta, își și va încetini procesele metabolice pentru că se va simți în stare de asediu când tu-I ceri să consume și el nu are ce. Mecanismul este folosit intenționat de luptătorii de summo, dar la ei ăsta este scopul. Nu cred că e și al tău.

4. Mănânci la fast food

Dacă faci asta, garantez că dai repede jos câteva kg chiar din prima săptămână. Mâncarea de la fast food este plină de calorii goale, adică doar te îngrașă fără să-ți furnizeze nutrienți, și e plină de grăsimi nesănătoase. Plus că presupune combinații atât de proaste pentru organism încât mi se face rău numai cât mă gândesc la ele.

5. Bei sucuri

În special cele îmbuteliate, nu mai vorbesc de cele carbogazoase. Setea se potolește doar cu apă sau ceaiuri. Doar așa te hidratezi. Sucurile, chiar și cele din fructe/legume proaspete făcut în casă trebuie tratate ca alimente. Sau calorii deci le calculezi alături de mese, nu în afara lor. Aceeași regulă se aplică și alcoolului.

2 thoughts on “5 greșeli majore care te împiedică să slăbești

  1. Nu inteleg care e problema cu sucurile carbogazoase. Ingrasa mai mult Fanta decat Cappy doar pentru ca e carbogazos? Continutul caloric e aproximativ acelasi ( ~ 44 Kcal /100 ml)

  2. Acidul afectează tot sistemul digestiv, inclusiv pe cele din stomac. Asta e explicația simpla, empirica.

Comments are closed.