Cum îți dai seama dacă te (mai) iubește

Am zis că fac un articol despre bărbați, pentru femei, pentru că am văzut că subiectul preocupă. Desigur că nu există specialiști în domeniu așa că de ce să nu pot să spun și eu ce cred? Promit că la fotbal nu mă bag. :)) Și am văzut că este acum o modă a articolelor pe tema “cum îți dai seama dacă te iubește”, sau dacă te MAI iubește, desigur în funcție de punctul fiecărei relații. Și bineînțeles că am încercat și eu să-mi răspund la întrebarea asta. Defect profesional. Jurnalistul din mine caută mereu răspunsurile proprii. :)) Așadar

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Cum îți dai seama dacă te (mai) iubește

Răspunsul simplu este: dar cui îi pasă? Știu, poate părea al unei femei care nu iubește bărbatul respectiv dar nu vă grăbiți să trageți concluzii. Sunt fix în paradigma “ea îl iubește pe el, oare el o iubește pe ea” ȘI insist: cui îi pasă? De ce ai avea nevoie de răspunsul ăsta? Din punctul meu de vedere, întrebările importante sunt altele: “îl iubești?”, “stă să îl iubești?” Dacă răspunsul e afirmativ la amândouă, atunci PERFECT!

Problema apare dacă îl iubești și el nu te bagă în seamă sau dacă nu mai e interesat deloc de tine. Dar dacă aveți o relație, se poartă frumos cu tine, ești mulțumită, deci stă să-l iubești, de ce să-ți faci probleme mai multe decât ai?

Există o filosofie: că femeile rămân cu bărbații PE CARE îi iubesc iar bărbații stau cu femeile CARE îi iubesc. Observațiile mele de până acum arată că așa este. Eu, însă, până pe la 30 de ani, m-am comportat ca un bărbat. Abia după 30 mi-am dat seama că abordarea mai bună este cea feminină. :))

Acum, ce faci dacă ești într-o relație, el nu te mai tratează cum o făcea, nu-ți mai dă aceeași atenție iar tu încă îl iubești. Deci nu mai primești ce ai nevoie de la el. Răspunsul este, sfatul meu adică: ABSOLUT NIMIC. Și acum să explic.

Variantele sunt două: fie i-a trecut, vrea sau a găsit altceva, iar atunci dacă tu te dai cu fundul de pământ doar ți se va urca în cap mai tare, va deveni tot mai fițos și oricum își va pierde total interesul pentru tine, dacă mai are vreun pic.

Fie trece doar printr-o perioadă de nebunie temporară. :)) Bărbații sunt foarte alintați și au nevoie mereu de aventuri, adrenalină, dramă. Cum zicea poetul popular anonim în Miorița: “iarba nu-i mai place, gura nu-i mai tace”. :)) Îl ia de cap că viața lui se termină și se irosește în rutină, bla bla bla. Și atunci, iarăși, cea mai mare greșeală este să-i dai apă la moară. Iar ți se va urca în cap și pasul următor va fi varianta numărul 1 descrisă, deisgur rezultatul final fiind cel pe care nu ți-l dorești.

Dă-i libertate iar tu vezi-ți interesul. Care e interesul tău? Să fii fericită. Deci fă orice ca să te simți bine, fii drăguță și relaxată cu el, doar, chiar dacă se termină, ați împărțit ceva deci e normal să rămâneți în relații amiabile, și dă-I libertatea să-și găsească adrenalina sau ce naiba caută el, desigur cu riscul ca atunci când și-a făcut damblalele și se întoarce să nu te mai găsească acolo. Asta e! Orice acțiune are consecințe iar libertate are și el să-și caute fericirea dar ai și tu! Dacă este să se întoarcă, o va face cu siguranță, dacă pleacă de tot, oricum o făcea orice-ai face tu, diferența fiind felul în care ieși tu din asta: cu nervi tocați inutil și imaginea de femeie atârnătoare sau cu capul sus, mândră și sigură pe tine.

Așadar, concluzia scurtă la toată poliloghia de mai sus:

1. Pune preț pe tine!

Adică: scopul tău e să fii fericită fiindcă viața-i scurtă, nu lăsa pe nimeni să te trateze cum nu meriți.

2. Nu s-au terminat bărbații pe pământ.

Sigur că tu pe el îl iubești și cu el vrei să continui fiindcă e un bărbat minunat dar dacă nu vede lucrurile la fel nu-i nicio dramă, dragă. S-o găsi unul care să-ți ia locul. Să fim optimiști. 🙂

3. Libertatea e cel mai de preț dar. Dă-i-l!

N-ai nevoie de cineva care-ți face favoruri. Dragostea este o treabă reciprocă. Nu face nimeni nimănui un favor prin prezența lui. Iubește fiindcă primește același lucru la schimb. Dacă nu mai ești fericit, uite cât de tare te iubesc încât vreau să te duci să-ți găsești fericirea. 😉 Crede-mă, te va respecta mai mult iar respectul este cheia fascinației în orice gen de interacționare umană. 🙂 Dacă nu e fascinat de tine, ai pierdut meciul ăsta. 🙂