Cât de slab(ă) trebuie să fii

Scriu zilnic, pentru acest blog, despre ce trebuie să mănânce sau să facă cineva care vrea să slăbească sau să aibă o siluetă frumoasă și tonifiată. Și primesc tot felul de comentarii și de întrebări. Asta e o parte foarte interesantă a experienței cu blogul. Am fost întrebată dacă nu-s prea slabă, asta fiind varianta blândă, mi s-a spus că am fundul sau sânii prea mici sau că arăt perfect. Ideea e că părerile sunt împărțite și fiecare e sigur că deține adevărul absolut.

Femei care vor să fie foarte slabe sau bărbați cărora pe plac femeile atletice și tonifiate sau tabăra celor care decid că femeia trebuie să fie rotundă ca să ai pe ce să pui mâna. Acum eu nu știu dacă toți bărbații preferă să pună mâna pe mușchi sau pe grăsime, pe sâni mari sau mici, siliconați sau naturali dar în mod clar există o dilemă:

Cât de slab(ă) trebuie să fii?

Cât îți place ție zic eu. Ăsta mi se pare cel mai important lucru în viață: să fii tu mulțumit și împăcat cu tine. Desigur că eu am mai expus aici, pe blog, și latura care ține de sănătate. V-am spus și v-am arătat că grăsimea din jurul taliei, de exemplu, îți arată că ai grăsime și în jurul organelor, nu e doar un înveliș care-ți ține de cald iarna. Ca-n figura de mai jos.

sursa: return2health.net

sursa: return2health.net

Acum, eu, în viață, sunt pentru libertate totală. Fiecare face ce vrea și-și asumă ceea ce face. Deci am dat o informație și fiecare o gestionează cum dorește. Dar, clar, nu există un standard de frumusețe, tonifiere și de grosime a taliei.

Găsești parteneri de sex indiferent de siluetă, poți și să te căsătorești fără probleme, dacă asta-ți dorești și te face să te simți împlinit(ă).

Trebuie să slăbesc sau să mă îngraș?

Răspunsul îl găsești în oglindă și-l poate da doar fiecare pentru el. Aspectul poate fi important sau nu pentru o persoană iar dacă-ți pasă de cum arăți nu înseamnă că ești narcisist(ă) sau că nu ești în stare de altceva. Da, am întâlnit foarte des acest clișeu cu “frumoasă și proastă” sau „e frustrată și disperată că n-o vrea nimeni” sau “am alte calități deci nu contează că am celulită” și alte asemenea.

Da, dacă ai celulită nu înseamnă că nu ai alte calități dar e perfect valabil și pentru cazul femeilor fără celulită. Și cu silueta e la fel ca-n orice alt caz: poți să-ți dorești o carieră sau nu, să ai copii sau nu și tot așa. Părerea mea e că fiecare trebuie să facă exact ce-l face fericit.

De ce fac eu mișcare

POZA NOUA BLUG

Acum, pentru că-mi place. La început, pentru că nu-mi plăcea cum arăt și nu mă simțeam bine. Și n-am niciun fel de problemă să recunosc asta. Spune ceva asta despre mine? Absolut nimic, cred eu. Decât că-mi ocup timpul într-un anumit fel. Încerc să impun un model? Bineînțeles că nu. Doar încerc să relaționez cu persoane care au aceleași interese, temeri și standarde ca mine.

E bine să fii sănătos și să faci sport?

Absolut da! Dar nu e nicio problemă dacă alegi alt stil de viață. Fiecare își asumă. E simplu să trăiești ca mine? Eu spun că da, pentru că eu fac ce-mi place. Inclusiv că fumez, o alegere asumată.

Trebuie să-ți schimbi stilul de viață?

La întrebarea asta nu pot să răspund eu. Eu pot doar să spun că se poate și să povestesc felul în care am făcut-o eu.

2 thoughts on “Cât de slab(ă) trebuie să fii

  1. Te salut, Andreea. Dupa o operație de mastectomie și tratamentul aferent acestei afecțiuni, am luat 10 kg , pe care nu reușesc sa le mai dau jos. De menționat ca am renunțat la țigari. Nu consum carne. Alimentația mea contine: fructe, legume si branzeturi.vreau sa slabesc, dar nu reusesc…am 1,60 si 65 kg. Oricum , mulțumesc pt postari.

Comments are closed.