Top 10 alimente care sunt surse de proteine și nu sunt carne

Spun de fiecare dată când vorbesc despre nutriție că eu cred că cheia unei siluete frumoase dar și a unui organism sănătos, în același timp, este o dietă echilibrată. Adică nu sunt de acord cu nicio cură de slăbire care presupune reducerea drastică sau eliminarea glucidelor, carbohidraților sau a proteinelor.

sursa: zenraged.com

sursa: zenraged.com

Iar despre proteine, în special, v-am spus că sunt aliați de nădejde atât în cura de slăbire cât și pentru sculptarea unui corp frumos, prin mișcare. Pe scurt, organismul depune un efort mai mare pentru a descompune proteinele. Așadar consumă mai multe calorii deci mănânci mai mult și arzi și mai multe calorii. Nu mai vorbim că arderile sunt mai intense. Pe de altă parte, asta înseamnă și un proces de digestie mai lung deci și senzația de sațietate e mai de durată.

În plus, proteinele sunt esențiale pentru creșterea masei musculare care, o dată, se traduce prin consum caloric mai mare și arderi intensificate și mai înseamnă și un corp tonifiat deci frumos.

În general, lumea când aude cuvântul proteine se gândește la carne. Ceea ce este perfect adevărat. Dar mai există și alte alimente, în afară de carne, care au multe proteine. Vă dau, mai jos, și lista doar că vreau să precizez că, din motive pe care nu le mai reiau acum, asta NU înseamnă că spun să nu mai mâncați carne. Dimpotrivă.

1. Ouă
2. Urdă
3. Ovăz
4. Iaurt grecesc
5. Toată gama de nuci și unturi preparate din ele
6. Semințe și uleiurile din acestea
7. Fasole
8. Conopidă
9. Broccoli
10. Spanac

One thought on “Top 10 alimente care sunt surse de proteine și nu sunt carne

Comments are closed.